Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc,  împreună cu directorul executiv al Asociaţiei Cluj -Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană, Florin Moroşanu au oferit titlul de Ambasador al proiectului Cluj-Napoca 2021 domnului Volker Hassemer. Promotor al importanței culturii pentru dezvoltarea europeană, domnul Volker Hassemer este inițiatorul unor evenimente și platforme de cooperare între sfera politică și societatea civilă la nivel european, precum A Soul for Europe, Cities for Europe și Europa Rede/Discursuri despre Europa. A fost responsabilul politic, în calitate de Senator pentru Cultură în Berlin, pentru proiectul Berlin Capitală Culturală Europeană. A inițiat evenimente culturale cum este Noaptea Muzeelor și Premiul European de Film de la Berlin. Domnul Volker Hassemer este de peste șapte ani un susținător al Clujului, prin colaborarea sa cu societatea civilă clujeană, în cadrul platformei A Soul for Europe.

poza Berlin_1

Acest eveniment special de la Berlin se încadrează un seria de acţiuni de marcare la nivel european a candidaturii orașului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Prin acest eveniment orașul își pune în valoare dimensiunea europeană, iar în perioada următoare atât municipalitatea, cât și reprezentații societății civile, academice și ai mediului artistic clujean vor fi actorii unor noi colaborări între Berlin, Europa și Cluj-Napoca.

În altă ordine de idei, în seara zilei de 31 octombrie, într-un eveniment găzduit de Ambasada României la Berlin, primarul Emil Boc a susținut un discurs despre relația dintre Cluj-Napoca, Berlin și Europa. Discursul face parte din seria Discursurilor Capitalei/Hauptstadt Rede, un proiect bine cunoscut berlinezilor, inițiat de Stiftung Zukunft Berlin pentru a crea un cadru public pentru definirea relațiilor dintre Berlin și orașe sau țări cu care Berlinul are conexiuni importante. În aceeași serie de evenimente au fost prezentate discursuri ale ambasadorilor Statelor Unite, Poloniei, Federației Ruse, Elveției și Olandei, precum și ale președinților landurilor germane.

Primarul Emil Boc a prezentat relațiile dintre Cluj-Napoca și Berlin, proeminente la nivel cultural și academic și a oferit argumente pentru poziționarea Clujului ca un oraș european, imaginat și construit în parteneriat de administrație și societatea civilă și cetățeni. Asociaţiei Cluj – Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană a fost reprezentată de către Florin Moroşanu – director executiv, precum şi Rariţa Zbranca şi István Szakáts, experţi culturali.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.