9 februarie 2018

„Ali Baba și cei 40 de hoți”, spectacol atractiv la “Puck”

By In Cooltura

Doi eroi curajoși își vor prezenta aventurile incredibile pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la sfârșitul acestei săptămâni. Este vorba de protagoniștii spectacolelor „Puck și ceilalți”/ „Puck és a többiek”, , în regia lui Vadas Laszlo, care va avea loc sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11, și „Ali Baba și cei 40 de hoți”, în regia lui Traian Savinescu, programat pentru duminică, 11 februarie, de la orele 11, respectiv 12.30.

În acest weekend, artiștii Teatrului „Puck” vor prezenta pe scena instituției cele mai recente spectacole din repertoriul acestei stagiuni.

Astfel, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11, va avea loc spectacolul Puck și ceilalți”/ „Puck és a többiek”, spectacol alcătuit după texte de Shakespeare, Charles și Mary Lamb.

Tema povestirii lui Shakespeare, „Visul unei nopți de vară” este iubirea adolescentină, atât de vibrantă, plină de intensitate și dramatism. Spiridușul năzdrăvan Puck intervine în relațiile amoroase ale tinerilor, iar complicațiile lui incredibile ajung să rezolve conflictele dintre aceștia.

6 marionete și 11 roluri prind viață în interpretarea actorilor Rekita Rozália și Kötő Áron. Cei doi artiști își deschid cufărul fermecat în sala de spectacole a instituției clujene sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11, oferindu-le copiilor din public ocazia să participe la o impresionantă aventură romantică muzicală.

Textele, păpușile și scenografia sunt semnate de Rekita Rozália, iar muzica de Kötő Áron.

Vârsta minimă recomandată este de 10 ani.

Proiecții video și desene în nisip în spectacolul „Ali Baba și cei 40 de hoți”

Duminică, 11 februarie, de la orele 11 și 12.30, micii spectatori sunt așteptați la spectacolul „Ali Baba și cei 40 de hoți”, în regia și scenariul lui Traian Savinescu.
Spectacolul se conturează ca un basm teatral inspirat din poveștile arabe regăsite în cunoscuta carte „O mie și una de nopți”.
Frumoasa Șeherezada ne spune o fabuloasă poveste despre aventurile lui Ali Baba pe tărâmurile nisipoase ale deșertului. Alături de cei doi prieteni ai săi, tânăra Morgana și berbecul Behar, Ali Baba reușește să înfrângă nu mai puțin de patruzeci de hoți, iar bunătatea lui nemărginită e răsplătită cu nenumărate bogății. Sigur, traseul nu este unul deloc ușor: încercările grele, furtunile de nisip și capcanele sunt la tot pasul.
Acțiunea din spectacol este redată inclusiv prin tehnica „sand art”, constând în desenarea poveștii în nisip și transmiterea live a imaginii pe un ecran, sub formă de proiecție. Actrița Andra Ștefan este cea care desenează, în timp real, figurinele în nisip.
„Sunt convins că mulți copii își vor găsi personajele favorite în acest spectacol, și nu neapărat între personajele titulare. Este important în acest context și textul poveștii, atât de elaborat, de plin de aluzii și de jocuri de cuvinte, încât se poate spune că este un spectacol care poate îmbogăți vocabularul copiilor”, subliniază regizorul.
Scenografia este realizată de Traian Savinescu și Elena Ilaș, iar ilustrația muzicală de Traian Savinescu. Păpușile sunt realizate de Andra Ștefan. Din distribuție fac parte actorii: Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Iulian Lungu și Andra Ștefan.
Spectacolul se joacă în limba română.
Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.