11 octombrie 2014

Alexandru Dabija, Anca Hanu, Romina Merei şi Radu Lărgeanu, premiaţi de Teatrul Naţional. Cel mai bun spectacol a ieşit “Sânziana şi Pepelea”

By In Actualitate, Spectacol, Teatru

O sală plină a asistat ieri la acordarea premiilor Teatrului Naţional Cluj-Napoca.  Gala de premiere a făcut parte din cadrul celei de a patra ediţii a Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj –Căile Libertăţii ce are loc în perioada 8-12 Octombrie 2014.

Au fost acordate premii celor mai buni actori, celor mai bune actriţe în rol principal şi secundar, celor mai apreciaţi şi inventivi regizori, celor mai eficienţi tehnicieni de scenă şi spectacolului cel mai iubit de public din stagiunea 2013-2014. Premiile au  fost oferite de oameni de afaceri, personalităţi şi companii din Cluj.

Reporterul Clujulcultural.ro a fost prezent la Gală, dar i s-a interzis de către organizatori să facă fotografii, fapt cu totul inexplicabil!

Iată premiile acordate:

Premiul “Aureliu Manea” pentru cel mai bun regizor oferit de Viorica Manea, filantrop a fost câştigat de regizorul Alexandru Dabija  pentru  spectacolul “Sânziana şi Pepelea”.

Premiul “Mona Marian” pentru experiment şi inovaţie a fost câştigat de Răzvan Mureşan pentru regia piesei “Spectatorul condamnat la moarte”.

Premiul “Estera Biro” pentru tehnicieni de scenă a fost acordat de o companie şi o asociaţie. Acesta a fost câştigat de Jenel Moldovan, maestru de lumini, Giovani Mateescu, recuziter şi Ioan Negrea, tehnician de scenă.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost oferit lui Cornel Răileanu pentru piesa “Ce nemaipomenită aiureală”

CE NEMAIPOMENITA AIUREALA © Nicu Cherciu - NIC_7258

Actorul Cornel Răileanu-foto Nicu Cherciu

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost câştigat de Radu Lărgeanu în spectacolul „Sânziana şi Pepelea”.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost oferit Ancăi Hanu pentru rolurile din spectacolele “Sânziana şi Pepelea” şi “Amalia respiră adânc”

Premiul pentru cea mi bună actriţă în rol secundar a fost acordat de Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj pentru Romina Merei pentru rolul de fortăreaţă precum şi cel de mireasă din “Trilogia”.

Premiul Publicului a fost oferit spectacolului “Sânziana şi Pepelea”.

La încheierea acordării premiilor cei prezenţi au urmărit premierea piesei “Clovni Extratereşti”.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.