8 ianuarie 2019

„Albumul cu pătrățele”, cântat integral de Celelalte Cuvinte la Cluj

By In Cooltura

Renumita trupa rock timisoreana Celelalte Cuvinte cântă integral la Cluj-Napoca albumul Celelalte Cuvinte 1 adica celebrul “Album cu pătrățele”, primul album al trupei, aparut in 1987.

Concertul va avea loc pe 26 ianuarie, ora 21.00 la Hardward Cluj.

De cele mai multe ori, primul album al unei trupe rămâne unul special, atât pentru artiști, cât si pentru fani. După mai bine de 31 de ani de la lansare, Celelalte Cuvinte cântă integral piesele de pe primul album al trupei, celebrul album “cu pătrățele”, apărut în 1987, la Electrecord.

Povestea albumului începe, de fapt, în 1984. Trupa înregistrează la Radio Cluj câteva piese, printre care şi “Iarbă prin păr”, care devine în scurt timp unul dintre cele mai mari hituri din istoria formaţiei şi a rockului românesc.

Apoi, la festivalul timişorean “TIM Rock” Celelalte Cuvinte este remarcată de Florian Pittiş şi, prin intermediul lui, banda cu înregistrările de la Radio Cluj ajunge la Bucureşti, unde devine o jumătate a L.P.- ului intitulat “Formaţii Rock Nr. 8”, album editat de Electrecord, în 1985.

După doi ani, este lansat Celelalte Cuvinte I, primul material discografic aparținând în întregime trupei.

“Albumul cu pătrățele” și-a primit numele după ce prima variantă a coperții, realizată de Alexandru Andrieș, a fost respinsă de cenzura comunistă pe motiv că ar fi făcut aluzie la demolarea clădirilor vechi din București sau la cutremur. Prin urmare, Andrieș vine cu o altă idee grafică, mult simplificată, datorită căreia discul este numit și azi “albumul cu pătrățele”, descriu organizatorii motivul acestui concert.

În data de 26 ianuarie, se vor auzi celebrele piese Celelalte Cuvinte:
Scrisori iubite
Un sfârșit e un început
Dacă vrei
La ceas târziu
În zori de zi
Fântâna suspinelor
Despărțire
Despre suferințe de iarnă
Iarbă prin păr
Caracteruri
O să am


Formula actuala este compusa din Călin Pop-voce si chitara, Marcel Breazu-voce si chitara bass, Tiberiu Pop-voce si clape, Leontin Iovan-percutie şi Ovidiu Roşu-vioara, sunet.

Biletele se pot cumpăra de la club, la prețul de 35 de lei în presale (14 Ianuarie – 25 Ianuarie) și în seara concertului, la intrare, la prețul de 45 de lei.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.