14 august 2015

Al Di Meola, la Cluj: Sunt fan Beatles, toată viaţa am visat să îl întâlnesc pe Paul Mc Cartney

By In Cooltura, Esenţial

Celebrul chitarist american de jazz Al Di Meola s-a  întânit cu ziariştii vineri, cu trei  ore înainte de concertul  pe care îl va susține în această seară de la ora 20:00 pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca, alături de Peo Alfonsi, chitarist și compozitor italian, și percuționistul maghiar Peter Kaszas“Elysium” este cel mai recent album al artistului, pe care acesta l-a gândit ca o reîntoarcere la jazz-ul pur, în care chitara are o vibrație specială.

meola BUN

Al Di Meola-(c) clujulcultural.ro

Meola a fost deschis şi a discutat relaxat cu presa despre aspecte ale carierei sale muzicale. Acesta a criticat internetul, care atentează la viaţa artistică:

“Înregistrarea pieselor este foarte diferită în ziua de azi, îți ia foarte mult timp și nu cred că vom mai avea înregistrări în viitor. Internetul este un lucru grozav, dar acest lucru ne omoară pe noi, artiștii. În Anglia (unde e stabilit artistul n.r.) nu mai există magazine de discuri. Toți încercăm să găsim o soluție. Toate mașinile noi nu au cd-playere, totul se rezumă la download și la streaming. Sistemul este stricat și trebuie să fie reparat. Ce vor face tinerii care vor să urmeze o carieră muzicală?”, s-a întrebat artistul.

Meola s-a arătat un fan mare al celor de la The Beatles.

“Niciodată nu am încetat să îi iubesc pe cei de la The Beattles, ceea ce au făcut a fost ceva special. De asta am făcut acel tribut și să găsesc o modalitate prin care să îmbin stilul meu cu cel al lor. Sunt fan Beatles, toată viaţa am visat să îl întâlnesc pe Paul Mc Cartney. În cele din urmă am reuşit”, a spus acesta.

Concertul lui AL DI Meola va avea loc în această seară, de la ora 20.00, la Opera Română,  cu casa închisă, au anunţat organizatorii de la Fundaţia Diesel Events.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.