Cunoscutul istoric Adrian Cioroianu, numit recent ambasador la UNESCO, fost ministru de externe, şi-a lansat, ieri, la Cluj, ultimul volum, Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria, scris împreună cu  Mihaela Simina. Cartea celor doi autori este o carte pentru…copii , ilustrată superb de către Mihai Alexandru Mihail. Volumul are 104 pagini şi costă 39 de lei în librării şi pe siteul curteaveche.ro.

cioroianu
Viitorul ambasador Unesco, istoricul Adrian Cioroianu, ieri, la lansarea de la Muzeul de Artă Cluj.

Lansarea cărţii Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria a strâns circa 70 de clujeni la sala Tonitza a Muzeului de Artă, într-o după masă caniculară. Era de preferat ca această lansare să fie făcută pe terasa muzeului, fiind, totuşi, mijloc de Cuptor.

Dincolo de inconvenientul numit căldură, vorbitorii, istoricii Lucian Nastasă-Kovacs, director al Muzeului de Artă Cluj şi Adrian Ivan, de la UBB, au prezentat volumul dedicat reginei Maria, alături de cei doi autori.

Volumul este primul titlu din noua colecţie a editurii Curtea Veche intitulată „Regii şi reginele noastre”, ce cuprinde cărţi destinate copiilor despre figurile importante ale regalităţii româneşti.

            “Adeseori dincolo de fotografia unui rege sau a unei regine din manuale nu pare să fie nimic. O figură sobră, încărcată de responsabilitatea care-i apasă pe umeri şi de imperativul unui destin pus în slujba Istoriei. Aşa stau lucrurile şi cu regina cea mai iubită a României – Regina Maria. Copiii mai mari sau mai mici vor avea prilejul şi plăcuta surpriză să descopere că-n spatele personalităţii politice de prim rang se află o fetiţă care şi-a petrecut în linişte şi bucurie copilăria în Marea Britanie, o mamă iubitoare şi grijulie, o femeie devotată care s-a implicat direct pe front, încercând să aline suferinţa soldaţilor răniţi în luptă, un suflet generos şi blând. Regina Maria este şi acum un model de bunătate, înţelepciune şi cumpătare la care s-ar cuveni să ne întoarcem . E figura stelară a perioadei interbelice, a spus istoricul Adrian Cioroianu.

DSC_0346
Cartea lansată ieri la Muzeul de Artă Cluj

Mai multe în filmarea de mai jos:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.