Andra Ștefan, actriță a Teatrului de Păpuși „Puck”, a primit vineri Premiul Special pentru Candoarea și Firescul Interpretării, în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” din Timișoara.

Distincția i-a fost acordată pentru rolul interpretat în spectacolul „Pinocchio”, după Carlo Collodi, în regia lui Călin Mocanu, spectacol care a avut două reprezentații vineri, 27 octombrie, de la orele 10 și 17, la Casa Tineretului din Timișoara.

Andra Ștefan a absolvit atât U.N.A.T.C (Universitatea Națională de Arte Teatrale și Cinematografie) București, secția Păpuși-Marionete, cât și Facultatea de Arte și Design din Timișoara, secția Grafică. Este artist-păpușar al Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, din anul 2014.  Printre rolurile interpretate pe scena instituției se mai numără: Aurora din “Frumoasa din pădurea adormită” (regia Gabriel Apostol), Prințesa din spectacolul „Aleodor Împărat” (regia Decebal Marin) sau Micul Prinț din spectacolul “Poveste despre Micul Prinț” (regia Mihai Lungeanu).

Spectacolul „Pinocchio”, după Carlo Collodi, în scenariul și regia lui Călin Mocanu, a avut premiera la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca în luna februarie a acestui an. Scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, iar muzica de Dan Bălan. Din distribuție mai fac parte actorii: Ionuț Constantinescu, Ștefan Craiu, Călin Mureșan, Andreea Bolovan, Robert Gutunoiu și Iulia Dinescu.

Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” din Timișoara a avut loc între 22 și 29 octombrie și a găzduit spectacole din Serbia, Ungaria, Republica Moldova și România.

Juriul a fost alcătuit din prof. univ. dr. Oana Leahu, Facultatea de Arte din Târgu Mureş, Toma Hogea,  regizor şi actor; Adela Moldovan, actor păpuşar şi regizor; Gabriela Mariş, teatrolog şi editor al revistei „Timpul Cireşelor” și Mariana Ivaşcu, actor păpuşar şi regizor.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.