12 august 2018

Actrița Andra Guți premiată pentru cea mai bună interpretare feminină la Locarno

By In A 7-a

Actrița Andra Guţi a fost recompensată la Festivalul de Film de la Locarno cu premiul pentru “cea mai bună interpretare feminină” în filmul “Alice T.”, regizat de Radu Muntean. Ediţia 2018 a Festivalului, a şasea şi ultima sunt conducerea artistică a lui Carlo Chatrian, s-a încheiat cu succes, Leopardul de Aur fiind câştigat de filmul “A Land Imagined”, de Yeo Siew Hua, conform News.ro

Actriţa Andra Guţi este protagonista filmului “Alice T.”, cel mai nou lungmetraj regizat de Radu Muntean, care a avut premiera mondială pe 4 august, în cadrul competiţiei internaţionale a Festivalului de la Locarno şi care va rula în cinematografele din România din 9 noiembrie.

În mai puţin de două săptămâni, în cadrul evenimentului au fost prezentate 293 de filme: 18 în aer liber, în Piazza Grande, şi 15 în concursul internaţional.

Printre starurile invitate anul acesta s-au numărat Ethan Hawk şi Ted Hope, Meg Ryan, Bruno Dumont şi masterclass-ul cu Kyle Cooper, Paolo Taviani. 

Andra Guți și regizorul Radu Muntean la Locarno Film Festival

Regizorul Radu Muntean a declarat, referindu-se la Premiul pentru cea mai bună actriţă primit de Andra Guţi la Festivalul de Film de la Locarno, că “are o primă confirmare că munca şi sacrificiul ei se văd pe ecran”.

“Mă bucur mult pentru Andra. S-a aruncat cu capul înainte în filmul nostru şi acum are o primă confirmare că munca şi sacrificiul ei se văd pe ecran. Eu, în orice caz, i-am dat de mult premiul ăsta. A fost o plăcere să lucrăm împreună”, a spus Radu Muntean, potrivit unui comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Andra Guţi a mărturisit că participarea sa la filmul “Alice T.” “a fost cu siguranţă cea mai intensă perioadă” a vieţii ei.

Actriţa Andra Guţi a primit, sâmbătă, la Festivalul de Film de la Locarno (Elveţia), “Leopardul pentru cea mai bună interpretare feminină” pentru rolul jucat în pelicula “Alice T.”, cel mai nou film al regizorului Radu Muntean, informează site-ul oficial al festivalului.

Premiul prestigiosului festival a fost acordat, la ediţii anterioare, unor actriţe ca Isabelle Huppert, Brie Larson sau Robin Wright.

“Alice T.”, o coproducţie România-Franţa-Suedia, cu un scenariu semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu, a avut premiera mondială pe 4 august, în cadrul competiţiei internaţionale a Festivalului de la Locarno, unde a concurat pentru “Leopardul de Aur”.

Andra Guţi s-a născut la Valladolid, Spania, în 1999, şi a absolvit Liceul de Arte “Dinu Lipatti” în 2018. “Alice T.” este primul ei rol principal, rol pentru care a participat la un casting cu peste 800 de tinere actriţe. Filmările au avut loc imediat după ce Guţi a împlinit 18 ani. Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului a avut loc între 1 şi 11 august 2018. Înfiinţat în 1946, este unul dintre festivalurile de film cu cea mai veche tradiţie, fiind recunoscut ca o platformă de prestigiu pentru filmele de artă.

“Alice T.” va putea fi văzut în cinematografele din ţară începând cu 9 noiembrie, fiind distribuit de Voodoo Films

Palmaresul ediţiei

Leopardul de Aur – “A Land Imagined”, de Yeo Siew Hua, Singapore, Franţa, Olanda

Premiul special al juriului – “M”, de Yolande Zauberman, Franţa

Leopardul pentru cea mai bună regie – “Tarde para morir joven”, de Dominga Sotomayor, Chile, Brazilia, Argentina, Olanda, Qatar

Trofeul pentru cea mai bună interpretare feminină – Andra Guţi pentru “Alice T.”, de Radu Muntean, România, Franţa, Suedia

Trofeul pentru cea mai bună interpretare masculină – KI Joobong pentru “Gangbyun Hitel” (Hotel by the River), de Hong Sangsoo, Coreea de Sud

Menţiune specială – “Ray & Liz”, de Richard Billingham, Marea Britanie

Concursul Cineasti del presente

Leopardul de Aur pentru cel mai bun film – “Chaos”, de Sara Fattahi, Austria, Siria, Liban, Qatar

Premiul pentru cel mai bun regizor emergent – “Dead horse nebula”, de Tarık Aktaş, Turcia

Premiul special al juriului – “Closing Time”, de Nicole Vögele, Elveţia, Germania

Menţiuni speciale – “Fausto”, de Andrea Bussmann, Mexic, Canada; “Rose, character of l’epoque”, de Matthieu Bareyre, Franţa

First Feature –  Cel mai bun film – “Alles ist gut”, de Eva Trobisch, Germania

Menţiune specială – “Tirss, Rihlat alsoo’oud ila almar’i (Erased, Ascent of the Invisible), de Ghassan Halwani, Liban

Pardi di domani – Concursul internaţional 

Pardino d’oro pentru cel mai bun scurtmetraj – “D’un chateau l’autre”, de Emmanuel Marre, Belgia, Franţa 

Pardino d’argento – “Heart of hunger”, de Bernardo Zanotta, Olanda

Pardi di domani pentru cel mai bun regizor – “El laberinto”, de Laura Huertas Millán, Franţa, Columbia, Statele Unite

Concursul naţional

Pardino d’oro pentru cel mai bun scurtmetraj elveţian – “Los que desean”, de Elena López Riera, Elveţia, Spania

Pardino d’argento – “Abigail”, de Magdalena Froger, Elveţia

Best Swiss Newcomer Award – “Ici le chemin des anes”, de Lou Rambert Preiss, Elveţia

Premiul publicului – “Blackkklansman”, de Spike Lee, SUA

Variety Piazza Grande Award – “Le vent tourne”, de Bettina Oberli, Elveţia, Franţa 

Filmul “I Feel Good”, de Benoît Delépine şi Gustave Kervern, va fi proiectat sâmbătă, în cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Locarno.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.