26 martie 2014

Actorul Mircea Diaconu îşi lansează ultimul roman la Librăria Diverta Hubertus

By In Actualitate

Librăria Diverta Hubertus Cluj organizează joi, 27 martie, la ora 18.00, o întîlnire cu actorul şi scriitorul Mircea Diaconu la Diverta Hubertus Cluj va avea loc lansarea romanului La noi, cînd vine iarna, de Mircea Diaconu, apărut de curînd în colecţia „Fiction Ltd.”a Editurii Polirom, şi în format digital, în ediţie revăzută.

Invitaţi, alături de autor: Alex Goldiş, Ştefan Baghiu

Evenimentul este organizat de Editura Polirom şi susţinut de Diverta.

Despre roman: 

“Văzută prin ochii unui copil, viaţa pare mai frumoasă. Iar dacă puştiul care locuieşte într-un sat din perioada obsedantului deceniu devine naratorul-personaj al unui roman, tragismul epocii este anulat de situaţiile comice create de naivitatea perspectivei acestuia. Fiorul primei iubiri pentru o fetiţă din vecini înfloreşte între castele imaginare şi aventuri în natură, locul în care trăieşte este un colţ de paradis, iar lucruri mărunte, precum o pijama nouă, pantalonii largi „de oameni mari” sau bomboanele fondante, sînt cele mai mari bucurii ale vieţii.

Totul se schimbă însă cînd tatălui i se înscenează o infracţiune, iar băieţelul, fratele mai mare şi mama lor devin persoane indezirabile. Ceea ce nu-l împiedică pe protagonist să dea dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu care ar face cinste şi unui adult.

Un roman cu unchi şi mătuşi, cu bunici şi vecini – unii îngeri protectori, alţii demoni cu chip uman –, în care un suflet inocent ne arată că binele din oameni poate învinge şi în cele mai întunecate vremuri.

Afis La noi cand vine iarna Hubertus _logo-uri

 

Mircea Diaconu (n. 24 decembrie 1949) este actor, politician, scriitor şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti. A fost directorul Teatrului „Nottara” pînă în 2011. A jucat atît în piese de teatru pe scenele naţionale, cît şi în producţii cinematografice celebre, precum De ce trag clopotele, Mitică?Buletin de Bucureşti, Asfalt TangoCum mi-am petrecut sfîrşitul lumiiLegături bolnăvicioase sau Filantropica. A mai publicat: Şugubina (1977), Scaunul de pînză al actorului (1985) şi În Bucureştii de odinioară cu Mircea Diaconu (1998).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Comments
 1. cititor 26 martie 2014

  Sa speram ca e ultimul pseudoroman, in fapt o nuvela mai extinsa, aparuta in anii “70. Aceast disperat dupa bani, functii, si voturi isi tot reediteaza productiunea, in criza de idei si de popularitate.Pacat de rolurile bune din filme, in viata e un om marunt, cu orgolii imense si pretentii nejustificate.Si in niciun caz scriitor.
  E complicat sa imbatrinesti frumos si demn…la cite zoaie a aruncat de la Antena 3, sper sa i se intoarca.

  Reply
  • Manu 26 martie 2014

   Si pe-aici va varsati mizeriile?!

   Reply
   • cititor 27 martie 2014

    Stimabile manu, de sex incert, unde erai cind onorabilii cititori acestui site bun scriau… “iubitor si delicat” despre conferinta lui HRPatapievici de la Cluj.Probabil te uitai la antena3… Iti sugerz sa citesti si editorialul lui Cristian Tudor Popescu de azi, inainte sa te repezi cu alte reprosuri neargumentabile!

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.