Scandalul ”separatiștilor” de la Teatrul de Păpuși ”PUCK”, unde actorii maghiari vor să se rupă de cei români și să își facă secție proprie scoate la iveală aspecte hilare care se întâmplă în acest teatru care e manageriat de actorul și regizorul Emanuel Petran.

Teatrul se află în subordinea Consiliului Județean, care asigură finanțarea dar are și sponsori privați, companii românești și bani de la statul maghiar.

Banii de la statul maghiar, 43.000 de euro, sunt acum mărul discordiei, iar unul din actorii maghiari, Urmanczy Jeno, care spune că are în spate toată secția ba și UDMR Cluj, acuză conducerea de discriminare și obstrucționare pentru că aceasta nu a semnat un contract cu o asociație deținută de el (sic), pe nume Apropo,  care a prins o finanțare mare de la statul maghiar pentru un spectacol de teatru de păpuși.

La ”Puck” mulți actori, români și maghiari, și-au înființat asociații și lucrează „în parteneriat„ cu Teatrul, atrăgând tot felul de finanțări pentru spectacole.

Actorii maghiari dorm și nu vin la spectacole

Într-un răspuns înmânat presei la conferința de presă susținută recent de managerul Emanuel Petran mass-mediei i s-a înmânat un document intitulat ”Răspuns la acuzațiile de discriminar ale secției maghiare”, în 19 puncte!

Astfel, la punctul 8, intitulat ”Sancțiunile și starea de teroare” se arată problemele disciplinare din Teatru Puck:

”Din păcate la secția maghiară sunt mult mai multe referate disciplinare (făcute de șefii de secție sau de regizorul tehnic) în ultimii cinci ani (Petran e manager de 8 ani, două mandate n.r.)  decât la secția română. Sancțiunile sunt nesemnificative. În cazurile ce la mai flagrante actorii au absentat nemotivat de la spectacole. Fie că au adormit, fie că au uitat, fie că au anunțat boală, dar nu au adus adeverință medicală. În nici unul din cazuri actorii nu au fost sancționați pecuniar, deși au  adus prejudicii instituției. În cazul actorilor secției română abaterile disciplinare erau tratate cu mai multă indulgență”.

 

Întrebat la conferință de reporterul Clujulcultural.ro dacă nu are și el o vină pentru nesancționarea actorilor care dorm si nu vin la spectacole, managerul Emanuel Petran a spus că ”am vrut să aplanez tensiunile, să nu fiu acuzat că sunt dictator dar acum chiar nu mai pot”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.