21 mai 2018

Actor și dirijor dinamici propun concert simfonic de muzică de film și improvizație

By In Actualitate

 Young Famous Orchestra revine pe scenă marți, 22 mai 2018, de la ora 19:00, în fața clujenilor cu un concert simfonic de muzică de film și improvizație, alături de dirijorul Vladimir Agachi și actorul clujean Bogdan Bob Rădulescu. Evenimentul are loc la cinematograful Florin Piersic, iar biletele se găsesc la casieria acestuia și pe eventbook.ro.

Clujenii sunt invitați să-l vadă pe dirijorul Vladimir Agachi așa cum nu l-au mai văzut vreodată: într-un concert-spectacol de improvizație, în care personajele principale vor fi, pe rând, actorul, dirijorul, orchestra și oaspeții din sală. Totul se construiește pe loc, fără regizor, fără scenariu. Bagheta ajunge în… mâinile publicului.

Bogdan Bob Rădulescu, actor și comedian clujean, a devenit cunoscut pentru emisiunile sale de la Look TV, Prima TV și din mediul online (Cenzurat, Epic Show). Artist pragmatic, se implică activ în viața civică a societății; pe scenă își scoate constant publicul din zona de confort, făcându-l parte din spectacole de improvizație pe care le joacă de 10 ani.

După ce a concertat alături de pianistul Casei Regale, Dan Grigore, de cel mai bun violonist al Republicii Moldova, Ilian Gârneț, unul dintre cei mai vizibili psihologi români, Daniel David și alți artiști consacrați (violonistul Sabin Penea, solista Analia Selis, compozitorul argentinian Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa, celebra voce Irina Margareta Nistor, pianist Sînziana Mircea, Cătălina Roibu, David Todoran și Adela Todoran – soliștii David & The Six Martini, Ruslan Bârlea și școala de muzică The Beat), Young Famous Orchestra ajunge din nou în atenția publicului cu un al 9-lea concept inedit.

Orchestra va fi dirijată de bagheta clujeanului Vladimir Agachi, unul dintre cei mai tineri și activi dirijori români .Apariţiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal şi adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită şi „hazlie” a partiturilor pe care le dirijează. Formarea sa muzicală este marcată d perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii: Daniel Barenboim.

În anul 2015, Vladimir Agachi fondează asociaţia Young Famous. Palmaresul său artistic este conturat de concerte alături de filarmonicile din România şi cele internaţionale (Porto, Wrocław, Boston, Haifa, Arkhangelsk, Piura), precum și de obţinerea unor burse internaţionale, printre care participarea la prestigiosul festival de la Tanglewood (SUA). A dirijat Orquestra Nacional do Porto, Filarmonica Națională Serghei Lunchevici (Chișinău, R. Moldova) și Orchestra Națională de Cameră din Arkhangelsk (Federația Rusă).

Young Famous Orchestra a debutat în primăvara anului 2015, iar concertele acesteia au adus în sală aproximativ 12 000 de persoane. Conceptul își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale românești printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr.

Detalii și bilete pe www.youngfamous.ro. Proiectul este susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.