12 octombrie 2020

Actor clujean, rol în lungmetraj premiat la un festival important din Rusia

By In A 7-a

Actorul Ovidiu Crișan de la Teatrul Național Cluj-Napoca joacă în noul lungmetral al regizorului Marian Crișan, intitulat Berliner.

Filmul a fost lansat la ediția a 42-a a Festivalului Internaţional de film de la Moscova (MIFF), care a avut loc între 1 -8 octombrie.

Filmul a fost premiat cu Premiul ‘Keen Eye’ – Russian Cinema Club Federation.

Distribuit internațional cu titlul THE CAMPAIGN de către Picture Tree International, BERLINER este cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Marian Crișan, care a mai lansat filmele MorgenRocker și Orizont, dar și pentru miniseria produsă de HBO România – Valea Mută. 

De asemenea, Crișan a luat un Palm D”or pentru scurtmetrajul Megatronic.

Actorul Ovidiu Crișan. Foto captură TVR Cluj

Berliner îl prezintă pe Mocanu, un politician în plină campanie pentru un loc în Parlamentul European, care rămane blocat la Salonta, un mic orășel de provincie. El este găzduit de Viorel, un cetățean obișnuit, tractorist de meserie, în casa sa, de unde politicianul își va continua campania electorală, punând la cale un plan cameleonic.

În distribuția filmului sunt Ion Sapdaru, Ovidiu Crișan, Maria Junghietu, Sorin Cociș, Ion Rușcuț, George Dometi, Petre Ghimbașan, Eugen Țugulea și Ioana Chițu.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.