26 ianuarie 2014

Acesta este protocolul “Peninsula”- Primăria Cluj !

By In Actualitate, Spectacol

Primăria Cluj-Napoca a făcut public protocolul de colaborare cu organizatorii festivalului “Peninsula” care a avut loc pe Valea Gârbăului în august 2013,  la solicitarea consilierilor locali PNL.  Acesta protocol este unul extrem de criticat de opoziţia din Consiliul Local, adică de consilieri USL (PSD-PNL-PC) în timp ce “maşina de vot” din Consiliul Local Cluj, adică consilierii PDL-UDMR-PPDD sprijină acest protocol. Aşa cu a scris în luna august Adevărul.ro, aici, Peninsula la Cluj a fost un eşec.

Brandul “Peninsula” este deţinut de Szabolcs Szepessy,  iar managerul festivalului este Bodor Laszlo, cel care a condus managementul de la Peninsula Cluj 2013. Cei doi au intrat în conflict la finalul lui 2013, cand Szepessy a anunţat revenirea la Târgu Mureş a Peninsulei si expirarea contracului de management al lui Bodor Laszlo. În replică, Bodor a declarat pentru clujulcultural.ro că nimeni nu l-a consultat despre această revenire la Mureş a Peninsulei!  Acesta a mai declarat presei că echipa coordonată de el va face un nou festival la Cluj, cu un alt nume, tot pe Valea Gârbăului, în 2014. Surse din UDMR au declarat pentru Clujulcultural.ro că bătălia pe plecarea sau păstrarea la Cluj a  “Peninsulei” se dă de fapt între liderii maghiari Laszlo Borbely, a cărui fidel este Szepessy,  respectiv Kelemen Hunor,  preşedintele  UDMR în funcţie, care l-ar susţine pe Bodor.

Lăsăm la latitudinea cititorilor clujulcultural.ro opiniile despre acest protocol.Aşteptăm comentariile dumneavoastră la acest document asumat de Primărie.

Iată documentul:

 

 PROTOCOL DE COLABORARE

Nr, 35152/30.01.2013

  1. I.  PARTILE

Municipiul Cluj Napoca cu sediul in Cluj Napoca str. Motilor nr. 1-3, avand cod fiscal nr. 430.58.57, cant IBAN R025TREZ21621400201X)000( deschis la Trezoreria Cluj reprezentata prin Emil Boc in calitate de primar denumit in continuare colaborator, si

Asociatia Live Music, cu sediul social in Cluj-Napoca, aleea BA4oara nr.1/34, adresa punct de lucru in Cluj-Napoca, aleea Bai§oara, m..1/34, avand C.I.F, 25545933, reprezentata prin Laszlo Bodor, in calitate de director al festivalului Peninsula, denumit in continuare organizator.

  1. II.  OBIECTUL PROTOCOLULUI

Prezentul protocol este incheiat in vederea identificarii cadrului necesar desfaprarii in bune conditii a evenimentelor festivalul Peninsula si De La Hoya festival.

III. DURATA PROTOCOLULUI

Prezentul protocol este valabil incepand cu data de 30.01.2013 pand la data de 31.12.2015, cu exceptia incetarii inaintea termenului prevgzut in acest contract.

  1. IV.  OBLIGATHLE PARTHLOR IV.1. Municipiul Cluj-Napoca se obliga:

S. permita montarea unor bannere sau altor materiale publicitare pe amplasamentele care apartin primariei, ale caror dimensiuni, locatii §i continut vor fi hotArate de comun acord prin act aditional.

Si permita instalarea unui punct de vanzare de bilete in centrul ora§ului cu legare la reteaua de curent.

St puna la dispozitia organizatorilor suprafetele destinate materialelor publicitare pe mijloacele de transport in comun.

Sa puna la dispozitia organizatorilor un teren de 10 hectare corespunzator organizarii §i desfa§urarii evenimentelor. Pentni anul 2013 locatia este identificatd pe amplasamentul situat in municipiul Cluj-Napoca, Valea Garbaului, in cadrul conturului terenului aflat in proprietatea municipiului conform: HG. nr. 628/2010 §i a PUZ-ului aprobat prin HCL nr. 352/27.09.2012.

Pentru perioada 2014-2015 locatiile vor fi stabilite de comun acord al partilor prin act aditional.

1 Comment
  1. […] Primăria Cluj semnase un memoranum de finanţate pe trei ani, dar deţinătorul brandului, Szepessy Szabolcs a demis echipa de organizare a Peninsulei Cluj şi a readus brandul la Mureş dar festivalul nu va mai avea loc în 2014! Protoculul de colaborare cu primaria Cluj poate fi citit aici […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.