8 septembrie 2014

Acesta este LOGO-ul cu care Clujul va concura pentru Capitală Culturală Europeană

By In Esenţial

Asociaţia Cluj Capitală Culturală Europeană 2021 a prezentat astăzi LOGO-ul care va reprezenta identitatea vizuală a candidaturii pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Câştigătorul a fost desemnat logoul realizat de Camelia Ştefania Imbuzan, absolventă a Universităţii de Arte Vizuale si Design !

Ea a câştigat premiul de 35.000 de lei din partea Asociaţiei.

In votul publicului acest LOGO a ocupat locul 5.

79 de propuneri au fost înscrise în concurs.  Fiecare propunere a conținut maxim 15 planșe cu combinații și variante ale elementelor grafice cheie: un simbol unic ce reflectă interpretarea originală a autorului și textele simbolice ale candidaturii Clujului: “Cluj-Napoca 2021″, “European Capital of Culture”, “East of West” și “Servus”.

„Proiectul se detaseaza prin subtilitatea si coerenta cu care incorporeaza elementele specifice ale conceptului, dar si ale orasului, intr-o forma ce sugereaza multiplele sale insusiri. Totodata, el reuseste sa fie o imagine puternica, o structura dinamica si sa pastreze un rest mereu de deslusit, care ii sporeste forta”, a motivat juriul.

LOGO BUN

LOGO-ul câştigător-(c) clujulcultural-ro

Juriul concursului de LOGO-uri a fost format din Ioan Sbârciu (preşedintele juriului),  Vasile Dâncu, Timotei Nădăşan, István Szakáts, Cătălin Ştefănescu, Camil Tulcan, Bencze László, Willy Cristea și publicul care a votat online.

Clujulcultural.ro v-a prezentat logo-urile participante aici

Juriul a căutat coerenţă, atractivitate în logo-ul câştigător, a explicat Florin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei.

615 persoane au votat in cadrul concursului.

Unul din membrii juriului, profesorul de comunicare Vasile Dâncu, prezent la lansare, a  spus că “scriptul câştigător a fost bogat în semnificaţii şi dus în mai multe direcţii. Răspunde la mai multe criterii. Nu e o identitate vizuală comună. In general nu am fost multumiţi de nivelul general al lucrărilor. Multe au fost naive, nefuncţionale. Mă bucur ca e cineva din Cluj câştigător. E un logo bogat în conţinut, nu e un simplu semn, nu sunt doar nişte ţesături , mâini închegate, şi are multe semnificaţii”.

Acesta a mai spus că “trebuie sa fie mai multe solidaritate in jurul Cluj Capitala Europeană,  e un proiect al artiştilor, a intelectualilor, ar trebui mult mai multă implicare a autorităţilor”.

Camelia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camelia Ştefania Imbuzan, câşţigătoarea concursului, a declarat:A fost o mare plăcere să lucrez la acest proiect. Imi doream să fac ceva pentru Cluj. Cunosc destul de bine toate lucrurile vizibile şi invizibile de la Cluj. Am început de la mic la mare, respectiv de la elementele care au rezultat din sintagma East of West. M-am documentat mult, m-am uitat la multe astfel de proiecte în Europa, sunt proiecte bune. Mă bucur că am făcut ceva pentru Cluj şi că am câştigat”.

LOGO CLUJbun

8 Comments
 1. alma 8 septembrie 2014

  Proasta alegere! MACAR marele specialist in de toate Dancu ar fi trebuit sa stie cu ce seamana si, prin urmare, de ce nu e potrivit…Mai cititi, mai cititi…

  Reply
 2. husserl 8 septembrie 2014

  In ce consta bogatia sa de semnificatii si ce e reprezentativ pentru Cluj in acest logo? In ignoranta mea, eu vad o plasa de rafie!

  Reply
  • Redactia 8 septembrie 2014

   cititi articolul

   Reply
   • Doina 8 septembrie 2014

    Cand vezi un logo ar trebui sa ”vezi” instant simbolul/simbolurile indiferent daca esti om obisnuit sau academician. Daca raspunsul la intrebarea ce semnifica acest logo este cisteste un articol… concluzia o poate trage oricine are minima logica. Acest logo este teribil de nesemnificativ pentru Cluj! Ar fi trebuit ca logoul sa fie ales prin vot public!

    Reply
    • Redactia 8 septembrie 2014

     a fost posibilitate de vot public. au votat 601 clujeni. Noua ne place logoul

     Reply
     • alma 10 septembrie 2014

      Voua din redactie va place TOT ce-i place lui Dancu si nu ati indrazni never sa-l contraziceti pe ATOTSTIUTORUL si Binefacatorul vostru… Unde va sunt caracterul si cultura??

     • Redactia 10 septembrie 2014

      Alma: noi l-am intrebat pe sociologul Dancu cum sta treaba cu Clujul, nu altcineva. Crede-ne ca indraznim sa contrazicem pe oricine, daca avem argumente. De data asta suntem insa de acord cu el. Probabil ca esti suparata ca nu ai castigat concursul de logo-uri, te intelegem dar nu noi am fost in juriu!!
      Noi suntem jurnalisti la clujulcultura.ro si redam ce spune un membru al juriului.

      Te salutam si mersi ca ne citesti.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.