28 mai 2015

A treia ediţie Sub-Reflector, spectacol atractiv în spaţiul Reactor

By In Actualitate, Teatru

Sâmbătă de la ora 20.00, vă așteptăm la spațiul cultural Reactor de creație și experiment, la cea de-a treia ediție Sub Reflector Cluj-Napoca.

Sub Reflector este un spectacol-eveniment unic, creat de și pentru locuitorii aceluiași oraș, e un loc de întâlnire între cei aflați mereu în public, dar care își doresc să urce pe scenă, și cei curioși să descopere ce povești și talente au oamenii alături de care trăiesc în acest oraș.

Afis

Ce ascund străinii de care uităm înainte să ne dispară din vedere? De multe ori, talente secrete și pasiuni uimitoare.

Sâmbătă vor intra sub reflector oameni cu povești care merită puse în lumină. O tânără baby sitter cu o pasiune delicioasă, un călător muzical, un programator cu cel puțin o coardă sensibilă, o fericită mamă a 4 copii, care își găsește timp liber pentru pasiunea ei – aceștia sunt o câțiva din clujenii curajoși pe care vă invităm să îi descoperiți, să îi cunoașteți și să îi aplaudați. Indiferent dacă le place muzica, dansul sau poezia, locuitorii orașului Cluj Napoca se dovedesc oameni talentați, care nu își lasă diplomele să-i definească, și care își urmăresc cu pasiune hobbyurile.

—————————————————————————
Proiectul Sub Reflector s-a născut în mai 2014 și a avut deja două ediții în Cluj, una în Turda și una în Câmpia Turzii.

„La Reactor, artiştii au ocazia să îşi exprime emoţiile, convingerile, căutările, în faţa unui public atent şi curios. Dar publicul? Oamenii care privesc cu fascinaţie scena? Ce pasiuni ascund în ei? Ce ne uneşte, dincolo de viaţa şi jobul de zi cu zi? Ne-am hotărât să ne îndreptăm atenția înspre spre cei care nu sunt obișnuiți cu ea, pentru a vedea ce iese la iveală… sub reflector! Așa s-a născut ideea unui spectacol în care performerii sunt oamenii din jurul nostru, ingineri, pensionari, psihologi sau asistente medicale. Pentru că un om nu se definește numai prin jobul lui, pentru că, așa cum spunea unul dintre participanții clujeni, ai nevoie să faci ceva, pur și simplu, pentru tine. Separat de ce așteaptă de la noi familia, șeful, societatea, avem pasiuni care ne eliberează și ne permit să ne îndeplinim datoriile, lipsiți de frustrări.” spune  actriţa Oana Mardare, coordonator de proiecte și membru al echipei Reactor.

 SUB REFLECTOR
Spectacol-colaj cu locuitorii orașului Cluj Napoca

Sâmbătă|| 30 mai || ora 20.00

coordonator: Cristian Ban
asistent: Alexa Băcanu
asistent tehnic: Doru Mihai Taloș
fotograf: Cătălin Grigoriu

———————————————————————————-

Asociația Reactor de creație și experiment s-a înființat la Cluj-Napoca în ianuarie 2014, la inițiativa unui grup de tineri actori, regizoriși manageri culturali, din dorința de a crea o alternativă de lucru și noi oportunități pentru artiștii aflați la început de carieră.

În martie 2014, Asociația inaugurează spațiul Reactor, un spațiu cultural alternativ și teatru independent, care găzduiește spectacole, expoziții, concerte, proiecții, ateliere. Reactor își propune să devină o parte importantă a peisajului cultural clujean, un spațiu deschis, accesibil persoanelor din toate mediile sociale, și de toate vârstele. Printre obiectivele asociației se numără contribuția activă la dezvoltarea culturii independente în România, susţinerea şi dezvoltarea activităţii artiştilor tineri, încurajarea colaborărilor culturale între artiștii români și cei din străinătate, facilitarea relațiilor între arta independentă şi instituţii culturale de stat, prin  implementarea şi derularea unor activităţi menite să susţină dezvoltarea artistică, socială și culturală.

În cele 13 luni de funcționare, Reactor a produs nouă spectacole pentru adulți și copii, prezentate în 16 deplasări la nivel național. În total, în cadrul celor cinci platforme care funcționează în interiorul asociației (MiniReactor, Sound, Happening, Profesional și Reactor Social – în funcție de specificul evenimentului) s-au organizat 150 de evenimente, implicând peste 200 de artiști și peste 10.000 de spectatori.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.