Prima soție a lui Marin Preda a murit sâmbătă noapte la spitalul Broca, din Paris. Aceasta a fost diagnosticată cu COVID-19. Aurora Cornu a reprezentat marea iubire a lui Marin Preda, conform Agerpres.

„O veste năpraznică pe care am primit o in aceasta noapte s-a stins intr-un spital din Paris Aurora Cornu, om de litere, poeta, fosta soție a scriitorului Marin Preda, dar si cea care a ctitorit manastirea de la Cornu și pe care am avut privilegiul să o cunosc. Ultimele cuvinte pe care mi le a adresat și pe care le adresa tuturor celor care îi calcau pragul in ultima vreme sunt singurele care conteaza: je vous aime însoțite de un zâmbet larg. Dumnezeu sa o primească în iubirea Sa. Dumnezeu sa o odihnească!“, a scris un apropiat pe facebook citat de Agerpres.

Aurora Cornu s-a născut la 6 decembrie 1931, în comuna Provița de Jos, din județul Prahova. A absolvit Școala Literară „Mihai Eminescu” de la București și a lucrat pentru un timp pentru secțiunea poezie de la Viața Românească, timp în care a făcut traduceri.

A fost căsătorită cu Marin Preda între 1955 și 1959 (sau 1960), perioadă în care l-a încurajat să publice Moromeții, al cărui manuscris l-a găsit într-un sertar. După divorț a fugit în Vest.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.