9 octombrie 2019

A apărut volumul „Istoria Jazzului European”. Va fi prezentat la Cursul de Estetica Jazzului

By In Carte

Ediția inaugurală din anul academic 2019-2020 a Cursului de Estetica Jazzului va avea loc joi, 10 octombrie, de la ora 19, la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” (str. I.C. Brătianu, nr. 25, sala 11 – parter stânga).

El este ținut de prof. univ. asoc. dr. Virgil Mihaiu, director onorific Casa do Brasil & Biblioteca de Estudios Latinoamericanos, curs înfiinţat în 1997.

Prelegerea inaugurală, ilustrată cu exemplificări audio / video, are ca temă monumentalul volum The History of European Jazz, editat de jazzologul Francesco Martinelli la editura britanică Equinox Publishing, sub egida Europe Jazz Network, în 2018. În cadrul acestui proiect paneuropean, unde sunt prezentate detaliat scenele jazzistice din 40 de țări, capitolul referitor la România este conceput de Virgil Mihaiu. Lucrare de referință cu caracter academic, elaborată timp de un deceniu, tomul conține 742 de pagini / format A4, având exorbitantul preț de 280 dolari (acest din urmă detaliu are un caracter pur informativ, deoarece, evident, volumul nu se vinde în cadrul cursului), a transmis jazzologul român.

Ca de obicei, la curs sunt bineveniți atât studenții, indiferent de facultățile unde sunt înscriși, cât și melomanii de orice vîrstă sau profesie.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.