28 ianuarie 2020

A apărut pe piață ediția a doua a cărții ”Călin Nemeș. Povestea unui revoluționar”

By In Carte

Editura clujeană Ecou Transilvan a lansat pe piață ediția a doua, revăzută și adăugită a volumului, ”Călin Nemeș. Povestea unui revoluționar”, de jurnalistul Tiberiu Fărcaș, editor-coordonator al siteului Clujulcultural.ro. Este a treia carte semnată de acesta, la una e co-autor.

Prima ediție s-a epuizat la lansarea din 21 decembrie 2019, din intersecția din Piața Libertății din Cluj-Napoca. La lansarea-happening au participat circa 100-150 de persoane, printre care primarul Clujului, Emil Boc, răniți la Revoluția anticomunistă din 1989, participanți la Revoluție, istorici, sociologi, jurnaliști, public divers.

Tirajul actual este de 1000 de exemplare iar carteapoate fi achiziționată de pe siteul editurii Ecou Transilvan, la prețul de 30 de lei.

Cartea poate fi achiziționată, de asemenea, și din librăriile Bookstory, Humanitas și Cărturești.

Aspect de la lansare. Foto Cristian Vescan/Inquam Foto

Cartea spune povestea tragică a actorului Călin Nemeș, cel care a fost scânteia Revoluției din 1989 din Cluj-Napoca, rănit prin împușcare de Armată în Piața Libertății, intersecția Continental, care apoi s-a sinucis în 1993.

Aspect de la lansare / Foto Cristian Vescan / Inquam Photo

Cartea conține patru capitole si anexe, care refac istoria actorului, anii comuniști, istoria pe scurt a Revoluției clujene cu mărturiile celor implicați, amintiri ale prietenilor lui Nemeș și Lucian Matiș cu multe informații despre atmosfera de dinainte de 1989 din mediul cultural și boema clujeană, fotografii de arhivă din ziare și colecții foto, unele inedite, documente oficiale din procesele Revoluției, volumul fiind practic o istorie politică a Clujului în anii 1989-1993.

2 Comments
  1. […] A apărut pe piață ediția a doua a cărții ”Călin Nemeș. Povestea unui revoluționar” […]

    Reply
  2. […] A apărut pe piață ediția a doua a cărții ”Călin Nemeș. Povestea unui revoluționar” […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.