80 de evenimente – concerte, expoziții, prezentări de carte, spectacole de teatru – microstagiune a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, activități pentru familii și copii, spectacol de operetă, recitaluri de muzică clasică, seri de dans, petreceri – sunt incluse în programul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj – Festival de iarnă, eveniment care va avea loc între 11 și 20 decembrie 2015, în organizarea Asociației Clujul Comoară.

Având în vedere că în acest an Clujul e Capitala Europeană a Tineretului, primul weekend (11-13 decembrie) va fi dedicat în primul rând tinerilor, iar pe scena Sălii Sporturilor “Horia Demian” vor urca formații în vogă acum în Ungaria, precum Hooligans, Bagossy Brothers Company (12 decembrie), Pannonia Allstars Ska Orchestra și Intim Torna Illegál (13 decembrie). De asemenea, în Music Pub vor concerta formațiile Knock Out și Infinity.

Al doilea weekend al manifestării (19-20 decembrie) cuprinde evenimente precum concertul muzicianului – cântăreț și compozitor – Tolcsvay László și al formației FG-4, care aduce un omagiu muzical legendarei trupe Fonográf. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenților.

La finalul Festivalului de Iarnă, publicul va putea savura opereta Sylvia (Regina Ceardașului), de Kálmán Imre, un spectacol jubiliar la împlinirea a 100 de ani. Evenimentul va avea loc duminică, 20 decembrie, de la ora 17, la Opera Maghiară din Cluj.

Festival de Iarna Zilele Culturale Maghiare din Cluj

Biletele pentru concertele de la Sala Sporturilor costă 15 lei/seară (pentru două concerte), iar prețul concertului de la Casa de Cultură a Studenților este tot de 15 lei. Biletele pot fi achiziționate de pe biletmaster.ro, de la casieria Operei Maghiare, respectiv la locul de desfășurare al evenimentelor. Prețul biletelor pentru spectacolele de teatru și de operetă sunt conform tarifelor instituțiilor menționate.

Alte locuri de desfășurare a evenimentelor din cadrul festivalului includ Biserica Sfântul Mihail”, Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau cafenele și baruri precum Bulgakov și Insomnia.

Festivalul de Iarnă este o bună ocazie pentru ca oamenii să se întâlnească înainte de sărbători, să își ureze unul altuia „Sărbători fericite!” și să înceapă noul an cu bună dispoziție”, a declarat organizatorul principal Gergely Balázs, președintele Asociației Clujul Comoară.

Bugetul manifestării este de 60.000 de euro – similar cu cel al primei ediții a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj organizate în 2010. Jumătate din buget a fost asigurat de fonduri culturale din Ungaria, iar cealaltă jumătate provine din finanțările primite de la Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, sponsorizări private și încasările din vânzarea de bilete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.