Siteul Clujulcultural.ro împlinește astăzi 8 ani de la lansarea sa pe piața presei online, în 15 iulie 2013. Este singurul cotidian cultural din Transilvania, un proiect jurnalistic independent.

De-a lungul celor 8 ani de la lansare, siteul a informat prompt din toate sectoarele culturii clujene și naționale, a relatat de la spectacole, concerte, festivaluri, a semnalat premiere culturale sau a criticat demersuri culturale si situatii din domeniu. De asemenea, a parteneriat cu instituții importante, Opera Română, Teatrul Maghiar de Stat, Teatrul Național, TIFF, UNTOLD, Jazz in The Park si multe de acest tip. De asemenea, un sprijin important am primit în 2017 de la Banca Transilvania si 2017-2018 de la NTT DATA România. De asemenea Primăria Cluj-Napoca s-a publicitat des pe site.

Clujul Cultural nu s-a sfiit să scrie despre situații tensionate, procese și polemici din lumea culturală.  A pus accent pe exclusivități. De asemenea, a acoperit și zona de timp liber.

În iulie 2020 a inaugurat prima ediție a premiilor Clujul Cultural.

Pagina de facebook are aproape 19.000 de followers iar traficul online prezentat clienților de publicitate este măsurat cu tool-ul Google Analytics. În anul 2020 au citit siteul 249,575 de utilizatori unici iar din 1 ianuarie 2021 până în 15 iulie 2021  l-au accesat si citit 199,860 de utilizatori unici.

Siteul a fost lansat de jurnalistul clujean Tiberiu Fărcaş.

Mulțumim tuturor cerlor care au citit, susținut, sprijinit, încurajat acest demers de jurnalism cultural independent și celor are au donat sume de bani pentru site!

PS

Asociația Clujul Cultural a lansat unicul festival de profil, Cluj Blues Fest, care a derulat 5 ediții și se pregătește de a șasea, pe 17-18 septembrie 2021.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.