18 septembrie 2020

68 de artiști din toată țara participă la Salonul de Toamnă al Artiștilor Plastici

By In Teatru

Vineri, 18 septembrie 2020, începând cu ora 18:00, va fi declarat deschis Salonul de Toamnă al Artiștilor Plastici, expoziția de pictură numărând peste 120 de lucrări a 68 de artiști din toate colțurile țării, care pot fi admirate la galeria Cluj Art (strada Paul Chinezu, numărul 4).

Evenimentul este organizat de galeria Cluj Art, fiind prima expoziție care deschide sezonul artistic de toamnă. Aceasta poate fi vizitată de toți iubitorii de frumos până în 2 octombrie 2020, intrarea fiind liberă. Curatori vor fi Camelia Moritz, artist plastic și Dorel Găină, profesor universitar doctor la Universitatea de Arte și Design, Cluj-Napoca. Cluj Art își propune să promoveze pe toți cei care au potențial și doresc să se facă remarcați pe scena artistică, fie că dețin studii în domeniu sau nu. De aceea, în cadrul Salonului vor încânta privirea și simțurile publicului și 4 tineri artiști cu vârsta cuprinsă între 10 și 17 ani. Aceștia merită să fie încurajați să continue să creeze și să-și fructifice potențialul pe care au demonstrat că îl au, astfel că va fi organizat un spațiu dedicat în exclusivitate lor pe perioada desfășurării Salonului de Toamnă.


„Cu toții am simțit, mai mult sau mai puțin, schimbările ce au avut loc în ultima perioadă, iar arta a făcut ca această realitate dură să fie mai suportabilă. Dorim ca prin acest eveniment să ajutăm la conștientizarea importanței artei și a artiștilor în viețile oamenilor, dar și aducerea împreună a culturilor personale ale fiecărui artist și să ajutăm la formarea punților culturale prin care să promovăm arta.”, a declarat Eugen Moț, proprietar al galeriei ClujArt.

Despre ClujArt:
ClujArt Gallery și-a deschis porțile în 2019 ca o expansiune a magazinului Vintage Shop, fondat în 2017. Galeria oferă un ambient labirintic dispus de trei niveluri: demisol, parter și mansardă, îmbinând spațiul ambiental modern cu arcade medievale subterane. Este o galerie de artă privată care și-a propus să promoveze arta contemporană românească, atât în țară, cât și la nivel internațional. Cluj Art Gallery își pune la dispoziție spațiile pentru expoziții de pictură, sculptură, dar și ateliere permanente sau temporare, workshop-uri, lansări de carte și alte evenimente ce stau sub egida culturii, organizându-le într-o manieră profesionistă.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.