30 mai 2017

6 trupe străine de calitate pe care trebuie să le vezi la ediția a doua a Smida Jazz Festival

By In Actualitate, Cooltura

La fel ca-n fiecare an, organizatorii festivalului Smida Jazz Festival încearcă să aducă îmbunătățiri evenimentului, în speranța că acesta va crește, va fi mai frumos și mai spectaculos decât prima ediție, care a fost reușită.

Chiar dacă sus, la Smida, comuna Beliș, în creierul Apusenilor, a mai și plouat pe reprize în timpul festivalului, vremea rea a lipsit, a fost o atmosferă chill, extraordinară pentru public și organizatori. Care au dat și dau dovadă de curaj nebun să facă un asemenea festival în Apuseni. Ce fel de festival? De jazz, organizat ca la carte, cu parcare, cu zonă de camping, cu zonă de baruri și restaurante, cu zonă specială pentru vinuri. Și, mai ales, cu concerte live. Multe și bune.

De stat se stă la concerte pe bârne amenajate, dar cine vrea poate să își aducă scaune portabile și să stea și mai comod, sau pe pătură.

Cam așa a fost la prima ediție, ca să vă faceți o idee:

Clujulcultural.ro este partener media,  a participat la prima ediție și garantează că atmosfera a fost una specială. Odihnitoare și în același timp vie, datorită jazzului interpretat de trupele invitate.

Iar la acest capitol organizatorii au plusat anul acesta așa că avem 9 concerte, trei seri la rând. 6 cu artiști străini, 3 cu artiști români. Avem câțiva invitați în premieră în România!

Bilete puteți cumpăra de AICI și AICI

Iată-i pe cei șase străini pe care nu trebuie să-i ratezi la Smida Jazz Festival

Englezii de la GoGo Penguin

Unul dintre cele 3 capete de afiș ale #smidajazz2017. GoGo Penguin reînvie jazz-ul prin încălcarea tuturor regulilor genului și prin fuzionarea acestuia cu hip hop, rock, dance și soul, la fel ca artiști precum Kamasi Washington, Kendrick Lamar și Flying Lotus. Acesta este motivul pentru care cei 3 membri sunt considerați stelele în creștere ale scenei de jazz din Marea Britanie, iar trioul, potrivit lui Gilles Peterson, este, la ora actuală, unul dintre cele mai formidabile din lume.

Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz

Pianist, compozitor și producător, Bugge Wesseltoft a colaborat de-a lungul timpului cu alți artiști mari de jazz ca Nils Petter Molvaer, Erik Truffaz și Ilhan Ersahin. La Smida  va veni cu proiectul New Conception of Jazz.

 Tingvall Trio

Condus de pianistul suedez Martin Tingvall, popularul trio internațional Tingvall Trio este comparat cu celebrul Esbjörn Svensson Trio

The Kandinsky Effect

Formația franceză a lansat nu demult piesa “Loops”, parte a albumului “PAX 6”, a cărui lansare va avea loc în septembrie.

Eric Vloeimans’ Gatecrash

Olandezii de la Eric Vloeimans’ Gatecrash

Sickpicnic

Maghiarii de la Sickpicnic vin din localitatea Kismaros și interpretează un jazz liber și experimental. Membrii formaţiei sunt: Hoffmann Tamás/Boldi, Magyarkúti Balázs,Németh Balázs și Pantali Lőrinc.

Organizatorii  ediției a doua a Smida Jazzz Festival se află în plină promovare a festivalului. Ei au dat deja publicității care sunt artiștii străini și români care vor urca pe scena din Smida. Cu un articol mai pe larg despre trupele românești vom reveni cu un articol separat.

Iată și afișul cu programul festivalului:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.