11 februarie 2015

55 de filme vor concura pentru trofeul ClujSHORTS

By In A 7-a, Actualitate

55 de filme, din cele 159 selectate pentru a fi proiectate vor concura pentru Trofeul ClujShorts și alte 15 premii la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Filme de Scurtmetraj ClujShorts.

Între 23-29 martie la Cinematograful Victoria publicul cinefil se va putea delecta cu o mare diversitate de scurtmetraje și își va putea vota favoritul, acesta urmând să primească Premiul Publicului.

Juriului, deja consacrat la ClujShorts, îi va reveni dificila sarcină de a desemna cele mai bune scurtmetraje din cele 55 aflate în competiția oficială. Membrii juriului sunt: Gabor Xantus, distins documentarist și academician în arta cinematografică, Ioan Pop-Curșeu, lector și cercetător în domeniul literaturii și filmului și Sergiu Matei, cameraman și om de televiziune recunoscut pe plan internațional si datorita celor peste 40 premii obtinute. 

În 2015 sărbătorim alături de întregul oraș Clujul – Capitală Europeană a Tineretului prin intermediul secțiunii speciale Young Europe.  În cadrul acesteia vor avea loc proiecții de filme dedicate tinerilor, atent alese din punct de vedere al tematicii și stilului, animațiile verbale și nonverbale fiind destinate  mai ales copiilor. De asemenea, va exista un calup de filme menit să încurajeze tinerii regizori,  cuprinzând proiecții ale filmelor realizate de către studenții de la UNATC.

Deja devenite tradiţie în cadrul ClujShorts sunt filmele proiectate în cadrul secţiunii Social. Prin caracterul internațional al festivalului, filmele din această categorie aduc în prim plan atât probleme de actualitate ale societății în general, cât și aspecte specifice anumitor comunități și culturi.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.