19 martie 2018

“50 de chipuri de femei francofone”, expoziție la Institutul Francez

By In Vizual

Francofonia la feminin: 50 de chipuri de femei francofone din Transilvania este noul eveniment cultural propus de Institutul Francez Cluj.

Vernisajul va avea loc în 20 martie, de la ora 18.30, la sediul de pe strada Brătianu. Expoziția poate fi vizionată între 20 martie – 4 aprilie.

Realizată în cadrul anului european al patrimoniului și cu ocazia lunii francofoniei, această expoziție constituie un vibrant omagiu pentru 50 de femei de astăzi, care dau viață relației bilaterale dintre Cluj-Napoca și spațiul francofon. Fie că sunt artiste, dirijoare, profesoare, scriitoare, antreprenoare, viitori medici, manageri de proiecte, președinte de asociații, traducătoare, cadre universitare sau studente stagiare la Institutul francez, toate împărtășesc limba franceză și valorile sale.

Inițiată de Institutul francez, misiunea creării acestei expoziții a fost încredințată artistului francez Nicolas Friess. Mai mult decât un fotograf, el însoțește prin parcursul său artistic luptele societății de azi și apără un ideal – cel al unei societăți mai corecte și mai umaniste.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.