2 decembrie 2019

30 de ani de la căderea Zidului Belinului. Expoziție fotografică și dezbatere

By In Clio

La 30 de ani de la căderea zidului Berlinului, Institutul Francez din România la Cluj-Napoca vă invită joi, 5 decembrie , ora 18.00 la o dezbatere alături de Frédéric de La Mure, fotograf oficial al Ministerului Francez al Afacerilor Externe (1982 – 2019) șiprof. univ. dr. Sergiu Mișcoiu, politolog, UBB.

Evenimentul marchează deschiderea expoziției de fotografii realizate de Frédéric de la Mure pe parcursul celor aproape 3000 de kilometri pe care i-a străbătut pe bicicletă, de-a lungul fostei Cortine de fier. Această lungă cicatrice a Europei, care se întinde de la marea Baltică la marea Adriatică, a fost martora sciziunii unui continent în două blocuri inamice.

Echipat doar cu aparatul său foto și câteva vechi hărți rutiere, Frédéric de La Mure a traversat granițe acum dispărute, trecând prin fostele zone de frontieră, dintr-un no man’s land în altul, între mai și iunie 2019, căutând urmele lăsate de Cortina de fier dar și drumul Europei spre pace și reconciliere.

Evenimentul are loc în La Cave, spațiul de expresie contemporană al Institutului Francez din România la Cluj-Napoca și va beneficia de traducere în limba română. Expoziția foto va putea fi vizitată până în 20 decembrie, de luni până vineri între orele 10 și 17.

Frédéric de La Mure a fost fotograful oficial al Ministerului Francez al Afacerilor Externe între 1982 și 2019 și a documentat constant actualitatea diplomatică internațională, precum și prezența franceză în străinătate. A fost decorat cu Ordinul Național de Merit al Republicii Franceze în 2014 și cu Ordinul Național Francez al Legiunii de Onoare în 2019.

Găsiți mai multe detalii pe site-ul Institutului Francez și în evenimentul de Facebook dedicat.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.