Website-ul Noaptea Muzeelor a avut 29.815 de vizitatori unici, dintre care 22.786 au accesat, sâmbătă, conţinutul online oferit de Reţeaua Naţionale a Muzeelor din România (RNMR) şi/sau de către muzeele sau entităţile culturale participante la aceasta ediţie, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Dragoş Neamu, director de proiecte culturale şi afaceri internaţionale în cadrul RNMR.

“Cea mai accesată pagină de website a fost cea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (1.671 accesări), după aceea, în ordine, cele ale Muzeului Antipa (1.071), ale Colecţiei de Automobile Ţiriac (716)”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Dragoş Neamu, director de proiecte culturale şi afaceri internaţionale în cadrul RNMR.

Acestea sunt urmate de website-urile Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (MNLR), Turul virtual al muzeelor din Cluj-Napoca şi oferta Muzeului Parfumului din Capitală.

Dragoş Neamu a precizat că, dat fiind că o parte din conţinutul online era deja disponibil cu o zi înaintea evenimentului, vineri, 13 noiembrie, RNMR a înregistrat 9.725 vizitatori unici ai website-ului Nopţii Muzeelor, dintre care 7.400 au accesat conţinutul online oferit de RNMR şi/sau de către muzeele sau entităţile culturale participante la aceasta ediţie.

“E totuşi foarte bine. Adică 29.815 de vizitatori, dintre 22.786 ‘angajaţi’ e o cifră onorantă pentru o ediţie online. Şi, de asemenea, mă gândesc că în ţară, cu siguranţă, au fost utilizatori care au accesat direct conţinutul digital al unor muzee pentru că acestea sunt urmărite şi oamenii au intrat direct, fără intermedierea paginii noastre. Probabil că în ţară s-ar putea să fi depăşit 30.000 – 40.000 de vizualizări. Dar, desigur, aceasta e doar o previziune proprie. Rămân însă cifrele pe care le-am amintit. Ele nu mint, pentru că noi am apelat la sisteme de măsurare a audienţei online a publicului”, a mai spus Dragoş Neamu.

Potrivit Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara s-au înscris şi anul acesta pentru a sărbători, pe 14 noiembrie, a XVI-a ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor. În contextul actual determinat de pandemie şi în situaţia în care s-au impus noi măsuri la nivel naţional, muzeele şi spaţiile culturale au abordat evenimentul şi în mediul online, propunând publicului diferite activităţi interactive pe reţelele sociale şi pe website-urile proprii. Totodată, muzeele înscrise şi-au adaptat programul offline numai până la ora 21,00, potrivit noii legislaţii referitoare la activităţile cu public şi restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.