5 august 2018

23 de proiecte pentru #centenar au fost aprobate de Comitetul Interministerial

By In Actualitate

Comitetul interministerial dedicat pregătirii Centenarului Marii Uniri a aprobat, în şedinţa de vineri, 23 de proiecte, a anunţat la finalul reuniunii ministrul Culturii, George Ivaşcu, informează Agerpres.

“În ceea ce priveşte aniversarea Centenarului Marii Uniri, Guvernul României, autorităţile centrale şi locale desfăşoară, pe toate planurile, o activitate complexă şi permanentă, pentru ca aniversarea Centenarului să se facă aşa cum se cuvine, cu demnitate şi într-un total respect faţă de România şi de locuitorii săi. (…) Periodic, la Guvernul României se desfăşoară şedinţe ale Comitetului interministerial pentru Centenar. În şedinţa de astăzi a Comitetului interministerial s-au supus aprobării (…) 23 de proiecte”, a declarat Ivaşcu.

Potrivit acestuia, cele 23 de proiecte sunt defalcate pe două categorii: 7 proiecte propuse de autorităţile locale, a căror valoare totală este de aproximativ 11 milioane de lei, şi 16 proiecte propuse de ministere şi instituţii centrale, cu o valoare totală de peste 12 milioane de lei.

Totodată, George Ivaşcu a prezentat situaţia generală a programelor pentru marcarea Centenarului Marii Unirii, precizând că au fost aprobate în total 529 de proiecte, cu o valoare totală de 100 de milioane de lei. Dintre acestea, 362 de proiecte sunt propuse de autorităţile locale, având o valoare totală de 50 de milioane de lei, şi 167 de proiecte sunt propuse de ministere şi instituţii centrale (valoare totală de 50 de milioane de lei).

Potrivit lui Ivaşcu, toate proiectele aprobate în Comitetul interministerial, indiferent de categoria din care fac parte, sunt publicate pe site-ul Ministerului Culturii.

De asemenea, ministrul Culturii a amintit că în perioada 18 mai – 18 iunie a avut loc sesiunea de depunere de proiecte din partea ONG-urilor.

“S-au depus 232 de proiecte. Acestea au intrat în analiză şi selecţia unei comisii de specialitate. În perioada imediat următoare se va desfăşura analiza şi evaluarea eventualelor contestaţii depuse pentru finalizarea procesului de selecţie şi a listei definitive care va fi publicată pe site-ul ministerului şi care va fi supusă aprobării în cadrul următoarei şedinţe a Comitetului interministerial, care va avea loc până în finalul acestei luni”, a mai afirmat Ivaşcu.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.