10 iunie 2016

Delahoya 2016, primul festival de muzică electronică din România, începe astăzi la Cluj-Napoca

By In Cooltura

 

Delahoya 2016, cel mai vechi festival de muzică electronică din România aduce astăzi și mâine pe scena clujeană artiști importanți, dar și cinci tineri DJ care se vor întrece în competiția Burn Residency.

Potrivit organizatorilor, anul acesta festivalul începe la un alt nivel, atât ca organizare, cât și ca invitați. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă, iar dotările tehnice de anul acesta depășesc edițiile anterioare.

DSC_0003

Delahoya 2016

Astăzi și mâine vor fi trei scene: Mainstage-ul, scena Housetehno și scena Silent. Pe scena principală vor performa Die Antwoort,  Nic Fanciulli, James Zabiela, Audiofly, Calyx & Teebee, dar și artiști români dintre care îi amintim pe Șuie Paparude, Silent Strike, CTC și Macanache. De asemenea, tot pe această scenă va fi un program special în care DJ-ul Blanilla va mixa alături de cvartetul Solartis Quartet, dar și Horace Dan D, fondatorul Delahoya.

Pe scena Housetehno va fi organizat astăzi concursul de DJ, dar vor performa și alți artiști cunoscuți pe plan local, național, dar și internațional.

Scena Silent, este unul dintre cele mai interesante experimente unde vor mixa trei DJ în același timp. Publicul va purta căști ce vor fi dotate cu trei frecvențe, iar fiecare persoană va putea alege ce DJ vrea să asculte.

afis-delahoya-iunie-2016

Concursul de DJ Burn Residency

Majoritatea participanților Burn Residency au experiență de peste cinci-șase ani în domeniul muzicii electronice, declarându-se încântați de această competiție. Unii dintre ei au mai aplicat și în alți ani, fiind mândri că anul acesta au șansa să fie pe scenă în concurs.

În cadrul competiției, juriul format din Simina Grigoriu, Bog, Horace Dan D (fondatorul Delahoya) și Victor  (de la 4pe4.ro) a declarat că va puncta originalitatea, reacția publicului, povestea pe care o transmite DJ-ul, dar și partea tehnică și profesionalismul.

Bog este câștigătorul de acum doi ani, a mers în bootcamp și a rămas în Ibiza timp de trei luni:

,,N-aveam nicio așteptare prea mare, într-un final am câștigat și am ajuns la Ibiza. Competiția nu e atât de ușoară pe cât pare, mentorii vă provoacă constant, vă scot din zona voastră de confort. Concursul acesta ține de depășirea unor bariere. Până la urmă am fost selectat să rămân pe insulă și am fost plătit să mă distrez pentru trei luni (râde). Experiența a fost foarte productivă, ajungând acolo trebuie să vorbești cu fiecare, să faci networking.”

DJ-ul Bog

DJ-ul Bog

Marius Ene, Mihai Sterian, Alex Preda, Andrei Hinodache, Mihai Lucian  sunt participanții care se vor întrece într-un Mix Off Event, în prima zi a festivalului Delahoya, astăzi, 10 iunie, începând cu ora 21:30, la Sala Polivalentă. Fiecare va avea la dispoziție câte 30 de minute pentru a convinge juriul.

Întrebați dacă și-ar schimba stilul de mixaj dacă ar avea posibilitatea să pună muzică în fața unui DJ important, unii concurenți au spus că nu ar face schimbări, alții au spus că ar încerca să mențină stilul, dar s-ar adapta cerințelor.

Câştigătorul Mix-Off-ului de la Cluj va avea apoi şansa să câștige o rezidenţă de o vară în unul dintre cele mai prestigioase cluburi de pe insulă şi suma de 100.000 euro investită în dezvoltarea carierei sale ca DJ.

În cadrul conferinței de presă, organizatorii au mai povestit și cum a evoluat festivalul timp de 20 de ani. La primul festival au participat 4.500 de oameni. Timp de 9 ani festivalul s-a ținut la Hoia, dar din cauza vremii s-a mutat câțiva ani pe aeroport, iar apoi în Florești.

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.