UPDATE Lady Cat, cafeneaua cu pisici, redeschisă !

Clio Esenţial
UPDATE. Cafeneaua cu pisici a primit astăzi autorizaţie de funcţionare, informează ZiardeCluj.ro
“A fost o neînţelegere, dar azi am aprobat autorizaţia. Chiar vreau să mă implic şi la nivel personal şi să sponsorizez nişte ceaiuri pentru a-i aduce pe copiii cu dizabilităţi în cafenea. Terapia cu animale este extrem de utilă. Eu am mai fost în asemenea locuri în străinătate şi mă bucur că şi în Cluj-Napoca, un agent economic a investit în aşa ceva. Cluj-Napoca este un oraş modern şi oameni precum Raluca Anita pot contribui şi mai mult la acest statut”, a declarat pentru Ziar de Cluj.ro Ioan Oleleu, seful Directiei Sanitar Veterinare.
–––––––––––––––––––––––-
Prima cafenea cu pisici, subiect despre care clujulcultural. ro a relatat cu mare succes sâmbătă, a fost închisă de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSVSA) Cluj,  informează ştiridecluj.ro
Cafeneaua a fost închisă pe motiv că pisicile şi orice alte animale nu pot fi parte a unui local care are ca obiect de activitate domeniul alimentaţiei.
”Din păcate, începând de astazi ne vom închide pentru renovari, la cererea Direcției Sanitare Veterinare. Conform legislației din România, se pare că funcționarea unui astfel de local nu prea este posibilă. Vom încerca să remediem cât de repede posibil problema, fără să fim nevoiți să renunțăm la flocoșenii sau să renunțăm la posibilitatea clienților de a interacționa cu ele. Desi pisicutele noastre le vaccinam, sterilizam si deparazitam, desi dupa evaluare am primit ca rezultat un risc scazut, motivul pentru care nu primim acceptul este faptul ca din punct de vedere legislativ, pisicile nu au ce cauta in domeniul alimentației. Singura lor solutie a fost sa delimitez printr-un perete de sticlă pisicile de clienţi, iar eu nu am posibilitatea necesara de a face acest lucru și sincer undemai este interactiunea? Vom anunța curând data redeschiderii”, au scris pe reţeaua de socializare patronii localului.
Cafeneaua e situată  pe strada Constantin Brâncuşi 85.
Cleo îşi face interminabilul somn de frumuseţe
Cleo îşi face interminabilul somn de frumuseţe

Acest loc există de acum în Cluj datorită pasiunii pentru pisici a Ralucăi Anița, o tânără ce a combinat visul deschiderii unui adăpost de animale cu visul de a-şi deschide o cafenea. I-a fost mai mare surpriza când a văzut cum localul se bucură de succes după primele ore de la inaugurare, în ciuda faptului că nici nu a apucat să îl promoveze.

Momentan cafeneaua este casă pentru cinci pisici vaccinate şi deparazitate: Mila, Tesla, Cleo şi doua surori proaspăt sosite. Spaţiul este amenajat special pentru stilul lor de viaţă: cu ascunzişuri, locuri de căţărat şi de joacă, şi boluri pentru apă şi hrană.

6 thoughts on “UPDATE Lady Cat, cafeneaua cu pisici, redeschisă !

  1. adică e voie în unele spitale şi într-un local de alimentaţie publică, unde intră cine vrea nu-i voie. cât de bătuţi în cap sunteţi, domnilor inspectori sanitari?

  2. pina la urma cafeneaua s-a deschis sau nu?
    In toate tarile civilizate din lume exista cafenele cu pisici,unde consumatorii interactioneaza cu pisicile. La noi, ca de obicei, legislatia e in urma.

  3. Pai am o idee, nu am putea sa delimitam si jigodiile bipede, inculte si troglodite de restul lumii? Sa ii punem intr-o cusca de sticla si sa ii plimbam prin targ. Eu una m-am cam saturat de idioti cu pretentii de specialisti.

  4. Pe de o parte clientii fac ce vor cu sanatatea lor. Pe de alta parte, daca se imbolnavesc de la animale tot pe cheltuiala noastra vor fi tratati in spitale.

    1. Nu e pe cheltuia;a ta domnule corect ci pe cheltuiala lui caci isi plateste asigurarile din prima zi de munca omul … In plus nu se imbolnavesc de la animale, animalele sunt vaccinae si deparazitate. Am acasa 4 caini si o pisica. Am caine si pisica in casa decand m-am nascut si pana la 53 de ani nu am luat nici o boala de la animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *