14 februarie 2016

Un biolog lansează un album de artă despre Transilvania

By In Actualitate, Vizual

Editura Ecou Transilvan vă invită duminică, 14 februarie, ora 17.00, la prezentarea albumului de artă realizat de Pop Viorica Siminica şi la vernisajul de pictură, care vor avea loc la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central “Simion Barnutiu”, cu ocazia împlinirii unei frumoase vârste a autoarei.

Prezintă artistul plastic Margareta-Maria Catrinu, artist plastic şi Sabin Mircea Rus, preşedintele A.A.P. Cluj.

Pop Viorica Siminica a avut o carieră lungă și frumoasă de dascăl, a predat la Liceul de Artă și la Liceul Mihai Eminescu din Cluj Biologia, o disciplină importantă din învățământ, iar după pensionare a decis să facă ceea ce îi place cel mai mult: să picteze și să călătorescă.

 

Încă de pe vremea când era profesoară cocheta cu artele plastice pictând ocazional și din plăcere, iar din 1994 este membră a Asociației Artiștilor Plastici din Județul Cluj, având o activitate bogată în domeniul artelor plastice prin frumoasele tablouri pe care le-a realizat, dar și prin participările active la activitățile A.A.P. Cluj.

În albumul de artă apărut la Editura Ecou Transilvan, doamna  a selectat câteva lucrări de pictură ce oglindesc arta sacră din Maramureș, schituri și biserici din lemn, monumente istorice, moară de apă, peisaje din călătorii, peisaje din Munții Apuseni, din sat, cu mesteceni, cu căpițe de fân, cu păduri și câteva picturi cu flori minunate.

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.