22 ianuarie 2016

Ziua Porților Deschise la Opera Română pentru copii în compania lui Peter Pan

By In Actualitate, Operă

Opera Națională Română din Cluj-Napoca își deschide porțile, sâmbătă, 23 ianuarie 2016,în fața micilor săi spectatori! Cei mici au şansa să descopere toate misterele din spatele cortinei, într-o vizită fantastică și de neuitat, alături de personajele spectacolului ”Peter Pan”.  

          Spectatorii dornici de o experiență aparte sunt așteptați, cu mic, cu mare, în grupuri organizate, alături de profesori ori părinți, să surprindă toate etapele de producție ale unui spectacol. Rolurile principale  le revin chiar celor mici, care vor escalada, cerceta și parcurge toate labirinturile  nemaivăzute ale vechii clădiri a Operei Române din Cluj. Vizita se va desfășura în compania veselelor personaje din spectacolul ”Peter Pan”, câștigătorul premiului pentru Cel mai bun spectacol pentru copii din Stagiunea 2015-2016, în cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale de la Iași, ediția 2015.

    Porțile magice vor fi deschise între orele 11 – 12, cu șansa de a vedea :

 • Soliștii în cabinele lor de pregătire muzicală, înainte de începerea unei repetiții generale
 • Cabina de make-up, unde artiștii vor fi transformați în personaje de poveste de nerecunoscut
 • Garderobele de unde vin costumele de scenă
 • Scena mare unde mașiniștii, nevăzuți magicieni ai scenei, vor efectua câteva manevre de schimbare a decorului, explicate copiilor.
 • 016 - NIC_5821 - Peter Pan 09.04.2015

Începând cu ora 12, se dă startul repetiției generale ”Peter Pan” în avanpremieră, în fața micilor spectatori. Aici toate personajele prind viață în prezența echipei tehnice, a dirijorului și a  regizorului, care vor construi spectacolul pas cu pas, într-un zbor imaginar în Țara de Nicăieri.

Această  Zi a Porților Deschise face parte dintr-un proiect mai amplu de ieșire în întâmpinarea spectatorilor, prin care Opera Națională Română din Cluj-Napoca își dorește să le ofere tinerilor spectatori un crâmpei din etapele de realizare a unui spectacol, într-un veritabil making-of pe care nu îl vor uita niciodată !

2 Comments
 1. Cecilia Bogdan 23 ianuarie 2016

  Am vazut in programul Operei ca acest spectacol se joaca in luna februarie in mijlocul saptaminii la ora 11,00.Nepotii mei care vor sa vada acest spectacol sint dimineata la scoala ca majoritatea copiilor.Nu se poate pune acest spectacol ori seara inmijlocul saptaminii ori intr-o zi de simbata dimineata??? Prea putini copii pot vedea spectacolul in conditiile actuale.

  Reply
  • Redactia 23 ianuarie 2016

   vom transmite conducerii Operei doleanta dumneavoastra!

   Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.