Picturi vândute la licitaţia galeriei clujene Quadro cu 30.000 de euro

Actualitate Vizual

Galeria Quadro, care a împlinit șapte ani de existență, și a organizat până în prezent 19 licitații de artă, a revenit la cererea colecționarilor cu o Licitație de Crăciun, desfășurată pe internet, între 10 și 13 decembrie.

Licitația Quadro 19 (Licitația de Crăciun) a marcat creșterea interesului pentru arta clujeană lângă consacrata școală băimăreană.

Au fost înregistrate două recorduri de autor în categoria artiștilor moderni clujeni: prețul cel mai ridicat de adjudecare – pentru tabloul lui Fülöp Antal Andor, în care este reprezentată muza artistului, Iréne, 1933, pictură emblematică a școlii clujene interbelice, la care prețul a săltat de la 12 000 euro la 18 000 euro, preț de adjudecare și respectiv, tabloul lui Mohy Sándor, Sinteza din 1981, care a pornit de la prețul 3 800 de euro, fiind în final adjudecat cu 6 500 euro.

Rezultatele licitației le puteți urmări AICI

Materialul deosebit al acestei licitații a cuprins, printre altele, mai multe lucrări din două colecții importante din Budapesta, care au fost expuse anul acesta și în Galeria Națională de Artă Maghiară din Budapesta, în cadrul expoziției Destin și simbol. Arta maghiară din Transilvania 1920-1990.

Am oferit peste 100 de opere rare ardelene semnate de 70 de artiști, ceea ce indică unicitatea materialului Galeriei Quadro, față de alte case de licitații.

Având în vedere interesul ieșit din comun al licitației online, Galeria Quadro va organiza licitații de două ori pe an, următoarea fiind în cursul primăverii 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *