24 noiembrie 2015

Luna cadourilor aduce la Cluj o licitaţie cu lucrări artistice de top

By In Vizual
La cererea colecționarilor Galeria Quadro revine cu organizarea licitațiilor, iar cei interesați pot lua parte la Licitația Quadro 19 (Licitația de Crăciun), care va avea loc în perioada 10−13 decembrie 2015, exclusiv online pe www.galeriaquadro.ro. Loturile licitației  pot fi văzute pe site din data de 30 noiembrie, iar din 2 decembrie la sediul galeriei.
slideok_16
Organizatorii oferă peste 100 de opere rare ardelene, ceea ce indică unicitatea materialului Galeriei Quadro față de alte case de licitații. Materialul deosebit al acestei licitații cuprinde, printre altele, mai multe lucrări din două colecții importante din Budapesta, care au fost expuse anul acesta și în Galeria Națională de Artă Maghiară din Budapesta, în cadrul expoziției Destin și simbol. Arta maghiară din Transilvania 1920-1990.

Între cei aproape 70 de artiști, se regăsesc: Fülöp Antal Andor, cu o lucrare în care este reprezentată muza artistului, Iréne, 1933 − pictură emblematică din Clujul interbelic.

Printre lucrările de vârf din colecții din Budapesta semnalăm autoportretul lui Corneliu Baba din 1984, apărut și în revista Arta, considerat de artist: ,,am plăcerea să vă spun că îl consider printre cele foarte bune ce am făcut pâna acum.” Tot din această colecție vă oferim lucrări importante de Aurel Ciupe și Mohy Sándor.

Materialul licitației mai cupride și opere importante ale artiștilor băimăreni, precum Portretul unei fete (1958) deZiffer Sándor, o lucrare târzie a maestrului. Operele semnate de Jándi Dávid, Kádár Géza, Korda Vince, Maticska Jenő, Mikola András, Eugen Pascu oferă o imagine variată a artei interbelice băimărene.

Galeria Quadro mai oferă și o colecție unică de creații din centrul de artă din Tîrgu-Mureș din anii 60-70 (Imre Balázs, Ferenc Sükösd, András Szécsi).

Loturile licitației pot fi văzute în cadrul programului expozițional al licitației, la sediul Galeriei Quadro, în perioada 2−13 decembrie 2015, în fiecare zi (inclusiv sfârșitul săptămânii), între orele 10:00−13:00 și 14:00−18:00.

Autenticitatea operelor de artă puse în vânzare este garantată pe termen nelimitat de Galeria Quadro. Pentru a putea participa la licitație trebuie să vă înregistrați pe pagina de internet: http://www.galeriaquadro.ro.

În caz de adjudecare, Galeria Quadro oferă posibilitatea livrării în străinătate.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.