6 septembrie 2018

12.000 de locuri în noua sesiune de admitere la UBB

By In Actualitate

Universitatea Babeş-Bolyai îşi va deschide luni, 10 septembrie 2018, în cadrul celei de-a doua sesiuni de admitere, porţile pentru absolvenţii de liceu candidaţi la statutul de student, dar şi pentru absolvenţii de facultate care vor să urmeze programele de master.

În această sesiune de admitere, candidaţii vor avea la dispoziţie un număr de 444 de locuri bugetate şi 5.552 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi.

Dintre acestea, 201 de locuri bugetate şi 3.751 de locuri cu taxă sunt destinate candidaţilor care vor să studieze în limba română, un număr de 213 locuri bugetate şi 1.109 de locuri cu taxă sunt destinate vorbitorilor de limba maghiară, în timp ce viitorii studenţi care doresc să studieze în limba germană au la dispoziţie 19 locuri bugetate şi 299 de locuri cu taxă.

Alte 10 locuri bugetate şi 364 de locuri cu taxă vor fi scoase la concurs pentru programe  în limba engleză, iar 29 de locuri cu taxă sunt disponibile pentru studii în limba franceză.    Elevii proveniţi de la liceele din mediul rural au la dispoziţie, în cadrul acestei sesiuni de admitere, 73 de locuri bugetate, iar candidaţii de etnie romă vor putea ocupa cele 43 de locuri special alocate. Pentru nivel master sunt disponibile 447  locuri bugetate şi 5759 locuri la taxă.  Candidatii de etnie romă  au la dispoziţie locuri distincte.   

Aproape 19.000 de candidaţi – între care peste 160 de elevi participanţi şi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale – s-au înscris la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în cadrul sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2018 pentru cursurile de licenţă şi master la zi şi la distanţă.  Absolvenţii de liceu, dar şi cei de facultate care doresc să îşi continue studiile la Universitatea Babeş-Bolyai au la dispoziţie 244 de programe de licenţă (învăţământ cu frecvenţă şi la distanţă), respectiv 222 de programe de master (învăţământ cu frecvenţă sau frecvenţă redusă).   

Sesiunea de toamnă a Admiterii la Universitatea Babeş-Bolyai va începe în data de 10 septembrie 2018, calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor fiind accesibile la adresa: http://admitere.ubbcluj.ro. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.