18 octombrie 2018

10 zile de festival pentru designerii Clujului

By In Cooltura

Festivalul de creativitate ZAIN aduce design-ul in inima orasului Cluj-Napoca timp de 10 zile. Vineri, 19 octombrie, se dă startul celei de-a patra ediții a festivalului de design ZAIN, inspirat de UniCredit Bank. Anul acesta, festivalul și-a extins considerabil perioada de desfășurare și portofoliul de evenimente. Timp de 10 zile, chiar in Piața Unirii, expoziția principală ia forma unui pavilion conceptual unic în Romania.

Echipa ZAIN pregătește 800 de metrii pătrați de spațiu expozițional, unde vom putea admira peste 100 de creații ale designerilor români: de la design de obiect, design vestimentar, bijuterii, accesorii pana la design grafic și design experimental. Spațiul este conceput să găzduiască și evenimente pe perioada celor 10 zile de festival. Parcursul expoziției este gândit ca o experiență în sine, una ce dorește să pună vizitatorul în relație directă cu produsele expuse.

Peste 40 de evenimente acaparează orașul în perioada 19 – 28 octombrie, evenimente create de creativi pentru specialiști, dar și pentru publicul general deopotrivă. De la comunitatea iubitorilor de board games, comunitatea artiștilor digitali, comunitatea de start-ups până la includerea în program al unor domenii noi pentru ZAIN cum ar fi arta și dansul contemporan, teatrul, toate acestea și-au făcut loc în cea mai complexă ediție de până acum.

Vineri, 19 octombrie, ora 19:00, are loc vernisajul expoziției centrale din Piața Unirii ce deschide oficial festivalul. Intrarea este liberă. Programul festivalului poate fi consultat pe site-ul www.zain.ro sau pe aplicația mobilă ZAIN Festival, compatibilă pe iOS și Android.

Burse de 2500 euro oferite tinerilor designeri

Una din misiunile ZAIN este susținerea designerilor în dezvoltarea de produse sau colecții, iar acest an nu face excepție. ZAIN a acordat 5 burse către 5 designeri care să-ți dezolte prototipul de produs sau colecția de produse cu ajutorul unui meștesugar sau al unor meșteșuguri clasice, de la țesere tradițională, la dulgherie, la împletire de nuiele. Rezultatul acestui demers va fi expus și vernisat în Piața Unirii, în pavilionul central, sâmbătă 20 octombrie, de la ora 16:00. Tot atunci, meșteșugarii care au lucrat produsele (și nu numai) vor face demonstrații în cadrul expoziției. 
 

Proiectul României la Bienala de Arhitectură de la Veneția vine la ZAIN

 

Mnemonics aduce prin expoziția de la ZAIN amintiri despre prietenii, jocuri, întâmplări, povești amuzante, fața blocului și casa scării, toate sub semnul universal al cheii purtate la gât. Sâmbătă de la 16:00 – 20:00 în Piața Unirii.  

ZAIN SHOP – locul unde cumperi și duci design acasă

 

La cererea publicului iubitor de design românesc anul acesta veți putea cumpăra și duce acasă produse de la peste 20 de designeri: de la obiecte de decorațiuni, fashion, accesorii și bijuterii. Toate acestea se vor găsi timp de două zile, sâmbăta și duminica, 27-28 octombrie, în cel de-al doilea weekend de ZAIN, între orele 12:00 – 20:00, in Piața Muzeului nr. 2.

Despre ZAIN

ZAIN s-a născut din nevoie de a vorbi despre și a face design. Abilitatea de a gândi și proiecta lucruri este una din cele mai vechi practici umane; să faci lucruri ce servesc unui scop. La ZAIN, noi avem ca și scop să subliniem importanța designului în viața de zi cu zi. De la design industrial, design grafic, design textil, design de obiect, design urban, design experimental, arhitectură și lista continuă, noi credem cu tărie că putem influența lumea din jurul nostru prin co-crearea ei. 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.