31 iulie 2013

10.000 de euro pentru cel mai bun roman din 2012

By In Actualitate, Carte

56 de romane au intrat în prima etapă de jurizare, cea a juriului de specialitate, în cadrul concursului pentru Premiul  literar Augustin Frăţilă. Premiul pentru cel mai bun roman pe anul 2012 se ridică la suma de 10.000 de euro.

Juriul e format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache. Acesta va selecta cinci finalişti care vor intra în cea de-a doua etapă a concursului, anunţă organizatorii.

Numele acestora vor fi comunicate in 10 septembrie pe site-ul  www.acadecu.ro.

Aleşi şi de bloggeri

În etapa a doua de jurizare, ce va avea loc intre 15 septembrie – 1 noiembrie, 24 de bloggeri vor alege cîştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu Premiul literar “Augustin Fraţilă” – romanul anului 2012, în valoare de 10.000 de euro.

Premiul va fi acordat în  7 noiembrie 2013 la Hotel Intercontinental Bucureşti.

Numarul mare de romane înscrise la această ediţie ne arată că Premiul literar “Augustin Fraţilă” este unul aşteptat de scriitorii români. Ne bucurăm să găsim în această listă romane foarte bune, care, cu siguranţă, vor pune în dificultate juriul de specialitate şi din care vă invităm să citiţi cât mai multe. Le mulţumim autorilor participanţi pentru încrederea acordată şi le urăm mult succes tuturor!”, a declarat Mario De Mezzo, preşedintele  Asociaţiei Casa de cultură.

Premiul literar “Augustin Frăţilă”, este o iniţiativă a Asociaţiei Casa de cultură şi va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman românesc apărut în anul anterior, în urma unei selecţii făcute de cei mai valoroşi critici literari şi de bloggeri cu influenţă în online.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.