7 octombrie 2014

0002 | BIRDVILLE, spectacol de dans şi multimedia la Fabrica de Pensule

By In Actualitate, Dans

0002 | BIRDVILLE, un spectacol de Simona Deaconescu cu dansatorii Razvan Stoian, Denis Bolborea, Mira Cook, Clement Mensah, Galea Bobeicu, va avea loc vineri la ora 20.00, la Fabrica de Pensule. Intervenții muzicale și sound design: Denis Bolborea, multimedia & Platforme Interactive: KOTKI visuals.

Tangaj Dance prezintă un nou spectacol, ca parte a programului serial lansat în 2013 prin Camera 0001_Fabrica de vise, care s-a bucurat de aprecierea publicului de specialitate și a publicului larg. Coregrafa Simona Deaconescu, recent întoarsă de la Viena unde a beneficiat de o bursă DanceWEB, își continuă seria de spectacole interdisciplinare care cercetează dezvoltarea dansului în raport cu tehnologia. După 2 rezidențe, una la Wasp în luna iunie și una în studiourile Battery Dance din New York în august, a luat naștere o feerie tehnologică interactivă, care vorbește despre dorința de îmbunătățire și fragilitate.

dans 2
În Birdville muzica se creează live pe scenă, cu influențe din perioda lui Laurie Anderson și curentul beat box de astăzi, iar dansul devine o manifestare virală. Ca o propunere unică pentru România, spectacolul are un sistem interactiv de generare a proiecțiilor video conectat direct la mișcarea dansatorilor, la sunetele și respirațiile lor. Birdville este populat de dansatori hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augumentate care trăiesc într-o lume virtuală, creată și organizată independent de dorința lor.

durata: 50 minute
Bilete: 15 lei (preț întreg) / 10 lei (reducere pentru elevi, studenți, pensionari)
Spectacolul face parte din proiectul Linia de Producție, proiect cultural derulat de Fabrica de Pensule și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Simona Deaconescu, născută în 1987, a studiat coregrafie în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale București și regie de film ca studentă a Universității Media din București. Este creatoarea spectacolului Camera 0001_Fabrica de Vise care a avut premiera în 2013, bucurându-se de un real succes în țară, și care a fost prezentat în 2014 la New York în cadrul Downtown Dance Festival. Simona este coregraful și regizorul scurtmetrajului de dans Silent Places, realizat în colaborare cu directorul de imagine Oleg Mutu, care din primăvara anului 2014 circulă în festivaluri de profil din țară și străinătate precum: Loikka Dance Film Festival (Helsinki), Bucharest International Experimental Film Festival, International Screendance Festival (Durham, North Carolina), Pool – Internationale TanzFilmPlattform (Berlin), San Francisco Dance Film Festival, etc. În vara anului 2014 Simonei îi este acordată o bursă danceWEB în cadrul Impulstanz International Dance Festival Vienna și două rezidențe una în țară la WASP și cea mai recentă în studiourile Battery Dance Company New York pentru a realiza un nou spectacol din seria camerelor virtuale interactive. Pe lângă activitatea sa artistică, Simona este implicată activ în dezvoltarea dansului contemporan din România și a artelor conexe, coordonând în trecut proiecte precum: ADN (Revista Online de Dans), Cartierul de Dans și ALT-Concursul Național de Coregrafie, iar în prezent Platforma X, proiect destinat artiștilor new media, prezentat în preambulul Explore Dance Festival #9.
Spectacolul face parte din Camera 0002_Dance to Kinect, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, prin programul “București 555”, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, produs de Tangaj Dance și co-produs de Asociația 4 Culture, WASP – Working Space and Production, Life Long Burning și Battery Dance Company, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București, Kotki Visuals, Teatrul Național Marin Sorescu Craiova, Asociația Colectiv A și Fabrica de Pensule Cluj.

Acest proiect este finanţat, în parte, prin contribușia generoasa a poporului American prin Departamentul de Stat al Statelor Unite. Conținutul cade în responsabilitatea Tangaj Dance și nu reflectă în mod necesar opiniile Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului American.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.