2 octombrie 2017

VIDEO Naționaliștii de la Noua Dreaptă au întrerupt prima premieră a stagiunii de la Opera Română

By In Operă, Special

Siteurile generaliste Ziua de Cluj.ro și Ziar de Cluj.ro  informează că în această seară a avut loc un regretabil incident la Opera Română din Cluj-Napoca.

„Spectacolul „Misa pentru pace” de la Opera clujeană a fost întrerupt pentru aproximativ cinci minute în momentul în care pe scena se cânta în limba arabă. Un grup de persoane de la balcoane a început să cânte „Deșteaptă-te române” spre stupefactia tuturor. O persoană din grup a început să exclame iritat: „pe pământul românesc nu se va ridica niciodată o moschee!”. După ce protestatariii au părăsit sala operei, spectacolul a continuat”, a scris jurnalistul Sandu Mureșan pe Facebook.

Cei care au întrerupt spectacolul sunt membrii partidului Noua Dreaptă, mișcare politică cunoscută pentru mesajele anti-islam, anti-migranți,  anti-comunitatea LGBTQ și pro Mișcarea Legionară. A fost nevoie de intervenția  mascaților de la DIICOT,  care i-au dus la secție de poliție pe protestatari. Aceștia au fost amendați pentru tulburarea liniștii publice, scriu siturile citate.

Contactat de reporterul Clujulcultural.ro directorul Operei Române nu a dorit să comenteze incidentul. 

„Nu doresc să fac nici un comentariu pe marginea celor întâmplate”, a spus directorul Florin Estefan.

În filmare e momentul când Noua Dreaptă întrerupe spectacolul de operă, moment surprins de reporterul Ziua de Cluj:

 

 

Despre premiera contestată de Noua Dreaptă:

„The Armed Man: a Mass for Peace”, deschide stagiunea lirică la Opera Română. S-a lansat și Clubul Pro Opera Transilvania

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.