Val de evenimente studenţeşti în cadrul Cluj Capitală Europeană a Tineretului

Actualitate

 

În luna mai 2015 le aduce tinerilor din Capitala Europeană a Tineretului mai multe evenimente importante. Organizaţiile studenţeşti din Cluj-Napoca, iniţiatoare ale acestor evenimente, implică tinerii în cât mai multe proiecte interesante, utile şi distractive.

Festivalul Universității Tehnice (5-23 mai) – implică tinerii în activități educaționale, culturale, sociale și de divertisment pentru a-și dezvolta abilitățile personale; conține semniarii, workshop-uri, concursuri, prezentări, party-uri studențești, training-uri, mentorship. Festivalul UT reprezintă cel mai amplu eveniment studențesc organizat de o singură instituție, se desfășoară timp de 18 zile, cu peste 100 de evenimente în diferite locații.

Zilele Studenţeşti KMDSZ (6-10 mai) – Uniunea Studențească Maghiară din Cluj-Napoca organizează a 22-a ediție a Zilelor Studenților Maghiari. Pe parcursul celor cinci zile, studenții se vor duela în diferite sporturi, jocuri de creativitate, maraton de cultură etc. În fiecare seară vor avea loc petreceri în mai multe cluburi din oraș, iar în ultima zi va concerta formația maghiară Irie Maffia.

Congresul Studenților din România  (7-10 mai) – oraganizează conferinţa  Antreprenoriatul în rândul tinerilor unde participanții vor fi tineri din România și Europa.

Săptămâna Studenților de la Matematică și Informatică este un proiect care vine în atenția studenților, profesorilor cât și a firmelor din domeniul IT și matematică.

The International Congress for Students and Young Doctors DENTis (7 mai) – congresul oferă cadrul în care studenții de la facultățile de medicină dentară din România pot să își dezvolte abilitățile teoretice și practice prin interacțiune socială și educațională. În cadrul acestui congres sunt organizate cursuri susținute de doctori bine-cunoscuți atât din România, cât și din străinătate, workshop-uri de prezentare a celor mai noi realizări și tehnicile dezvoltate în domeniu.

Festivalul Kaleidoscop (10-16 mai) –  este organizat de către Asociația Studenților Universității de Artă și Design (ASUAD), în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. În cadrul festivalului vor avea loc workshop-uri de origami, de print 3D, darkroom, legătorie de carte, guest lectures și multe altele. Pe toată durata Festivalului în curtea Casei Matei va exista un spațiu de socializare dedicat discuțiilor despre lumea artei, în multele ei forme.

Job Week (11-14 mai) – în ideea de a aduce în același loc cererea cu oferta de munca, Organizația Studenților Economiști (OSE) le propune studenților participanți un training intensiv de tehnici de scriere și prezentare.

Zilele Arhitecturii (11-17 mai) – înseamnă proiecte ambiţioase şi inovative ale studenţilor arhitecţi, conferinţe şi dezbateri, workshopuri şi evenimente în stradă, expoziţii, concerte şi petreceri în locaţii inedite.

UBB Fest (11-17 mai) – organizat de Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), UBB Fest este un proiect aflat la prima ediție și își propune promovarea modalităților alternative de petrecere a timpului liber în rândul studenților. Activitățile din cadrul evenimentului se vor axa pe două direcții mari, cultură și sport.

Medicalis International Congress for Medical Students and Young Health Professionals (14 – 17 mai) – anul acesta este a 16-a ediție a congresului în care medici importanţi din diferite domenii medicale vorbesc despre ultimele descoperiri atât la nivel național cât și la nivel internațional.

Personal Development School (14 – 17 mai) este o școală de dezvoltare personală care se adresează studenților clujeni, aflați la începuturile carierei profesionale. VIP Cluj îşi doreşte să fie un partener de nădejde în aventura îndeplinirii obiectivelor studenților!

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești (21 mai) – prin această ediție a simpozionului se urmărește familiarizarea studentului din domeniul ingineriei civile cu fazele incipiente ale cercetării și studiului de caz, produsul finit fiind reprezentat de articolele științifice.

Global Talent – internship-uri plătite – Aceste stagii de practică plătite sunt cele mai intense experiențe de învățare pe care rețeaua AIESEC le oferă, țintite specific către a dezvolta participanții pe plan profesional și îndrumându-i să se specializeze într-o anumită ramură a unui domeniu. Ele durează între 3 și 18 luni și implică munca la o gamă variată de companii, organizații, instituții sau multinaționale în cadrul cărora participanții vor trebui să pună în practică noțiunile teoretice dobândite, ca în același timp să intre în contact cu mediul corporatist. Global Talent Program se împarte mai mai multe sub-programe, care sugerează domeniile ce pot fi accesate: Global EducationGlobal IT și Global Marketing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *