11 august 2017

Tenorul clujean Marius Vlad Budoiu, spectacole de succes la Opera din Melbourne

By In Operă

Recent a avut loc pe scena Operei din Melbourne spectacolul Lohengrin, avându-l în rolul titular pe tenorul clujean Marius Vlad Budoiu.

Budoiu este cadru didactic la Academia de Muzică Gheorghe Dima și fost director al Operei Române Cluj-Napoca.

După cum prezintă și site-ul instituției în promovarea spectacolului, prezența tenorului pe scena Operei din Melbourne se constituie într-o continuare a prestației sale artistice de succes din 2016: După performanța sa remarcabilă ca Tannhäuser, tenorul internațional wagnerian, Marius Vlad, se reîntoarce să strălucească în rolul lui Lohengrin, Cavalerul Misterios al Graalului.

Distribuția spectacolului Lohengrin a fost una de elită, alături de tenorul român au evoluat pe scenă soprana australiancă Helena Dix (Elsa von Brabant), Sarah Sweeting (Ortrud), baritonul Hrolfur Saemundsson (Telramund). Conducerea dirijorală a fost asigurată de David Kram, noua producție fiind regizată de Suzanne Chaundy, semnatara spectacolului Tannhäuser (2016).

Tenorul Marius Budoiu în timpul unui spectacol. Foto: Robin J. Halls

Presa australiană nu a întârziat să remarce calitățile muzicale ale artistului clujean: Tenorul wagnerian Marius Vlad conferă calm și charismă în rolul titular, relevând un Lohengrin galant și aproape sfânt, vibrato-ul său delicat atingând aerul în contextul unor comenzi fine și stabilitate vocală. (Herald Sun)

Marius Vlad aduce siguranță vocală și fler dramatic lui Lohengrin. (The Australian)

Marius Vlad, un triumfător Tannhäuser pentru companie anul trecut, a fost din nou un erou nobil: cu un lirism dulce, cu claritate puternică și sigurnață tonală, mai ales în solicitantul ultim act. (The Sydney Morning Herald)

Spectacolul continuă în 10, 12 și 19 august în Australia.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.