29 aprilie 2017

S-a deschis cafeneaua Ceramic Cafe unde poți să pictezi ceșcuțe și farfurii

By In Clio, Esenţial

Cinci români care s-au întors din Canada au deschis în centrul municipiului Cluj-Napoca, pe strada David Ferenc, un concept nou de local, Ceramic Cafe,   unde clienţii pot picta ceşcuţe, boluri sau farfurii şi modelează din lut diverse obiecte, pe care le păstrează ori le oferă cadou, informează Mediafax.

Adrian Tuşa, unul dintre partenerii afacerii, a explicat corespondentului MEDIAFAX că şi-a dorit realizarea unui hub creativ în centrul municipiului Cluj-Napoca.

„Suntem cinci parteneri în această afacere care avem o istorie comună trăită la Montreal, în Canada, de unde ne-am întors în România, după o perioadă lungă de timp petrecută acolo, între 7 şi 10 ani. Venim din zona de creaţie, de artă, de management cultural. Din Canada am preluat ideea unui atelier de creaţie care se desfăşoară în zona centrală, cu afluenţă spre cafenele, cluburi, baruri. Am dorit un hub creativ în centrul Clujului pe care l-am realizat în urma unei investiţii de circa 30.000 de euro. Totul e hand-zone, în afară de scaunele din cafenea totul este făcut de noi şi de prieteni, mesele le-am inventat, este un concept industrial cu inflexiuni din tradiţional. Lemnul meselor provine de la acoperişul casei unui prieten din localitatea Gheorgheni, am recuperat lemnele şi le-am refolosit într-un cadru metalic, cu o răşină transparentă. Tot ce este aici e făcut de noi, aici”, a spus Tuşa.

„Avem ceramică în stadiu de biscuit, adică după o primă ardere a ceramicii, iar lucrurile evoluează în funcţie de fiecare. Vine cineva, îşi alege de pe raft un obiect – vază, farfurie, ceşcuţă, bol, ceainic, după care le poate picta. Le punem la dispoziţie culori speciale, glazurate, aduse din SUA. Nu sunt toxice, fără plumb, perfect sigure pentru mâncare. Avem circa 30 de nuanţe de culori, iar clienţii au pensule, accesorii care le permit să creeze. Zona în care se pot mişca este foarte largă, totul ţine de imaginaţie. După ce pictează, clientul ne lasă obiectul, noi mai facem o glazurare transparentă după care îl ardem în cuptor special la 1000 de grade, astfel încât devine la final un obiect de design personalizat pe care îl ia acasă sau îl poate dărui”, a spus Corina Ilea, un alt partener al proiectului.

Potrivit acesteia, clienţii care intră să bea o cafea rămân miraţi de noul concept care li se oferă, astfel că mulţi încearcă această experienţă.

„Este ceva cu totul nou, este şi o alternativă la modul în care oamenii îşi petrec timpul. Noi venim pe nevoia acută a oamenilor de a-şi dezvolta creativitatea, de a veni în contact cu ceea ce în România se află pe un trend ascendent, şi anume piaţa de design local, de produs de design. Experienţa Canadei a ajutat la tot conceptul care este aici, şi Montrealul, care este un spaţiu multicultural, ne-a ajutat”, a mai spus Corina Ilea.

Clienţii sunt ghidaţi, le sunt arătate tehnici de pictură, li se explică procedee, iar în timp ce beau un ceai sau o cafea pot picta, unii petrecând în local între 2 şi 4 ore.

 

Preţurile obiectelor care pot fi pictate sunt cuprinse între 30 şi 150 de lei, în funcţie de complexitate, formă şi mărime.

Cei mai mulţi clienţi sunt adulţii, în proporţie de 70-80%, dar vin şi copii, localul oferind şi posibilitatea organizării unor petreceri pentru zilele de naştere ale celor mici, dar şi team-building-uri pentru companii.

Iniţiatorii proiectului au precizat că s-au reîntors în România după o perioadă de maturizare personală – profesională, simţind nevoia de a împărtăşi din experienţa acumulată în Canada.

7 Comments
 1. gabriela ranga 18 mai 2017

  Imi place mult ideea – este interesant …Voi lua contact cu Dvs .

  Reply
 2. Anonim 3 mai 2017

  Chiar la inceput nu ma duc, dar poate ma duc la cafenea

  Reply
 3. Adina 1 mai 2017

  Unde ?

  Reply
  • Redactia 1 mai 2017

   SCRIE IN TEXT

   Reply
  • PM 3 mai 2017

   Str. Samuel Brassai, nr. 4, Cluj-Napoca, cu intrare din str. David Ferenc

   Reply
 4. Anonim 1 mai 2017

  Unde ?

  Reply
  • Redactia 1 mai 2017

   Scrie chiar la inceput

   Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.