13 septembrie 2017

Program de toamnă la MiniREACTOR: Premieră Harababura roz-albastră și o mini-stagiune

By In Actualitate, Teatru

Toamna începe pentru platforma de la Reactor dedicată celor mici cu un nou proiect: #MiniREACTOR. Dezvoltarea ofertei culturale pentru publicul tânăr. Proiectul include o mini-stagiune în cursul căreia vor fi prezentate spectacole proprii, dar și invitate – E ora de păpuși! De Ana Crăciun-Lambru și Mic sau Mare, o producție a Trupei Arcadia din Oradea. În plus, MiniREACTOR va prezenta în data de 16 septembrie, de la ora 11, o nouă premieră, parte a unei inițiative de a aduce spectatorii de vârstă tânără mai aproape de literatura românească contemporană, prin dramatizarea unor povești recente.

Harababura Roz Albastră este dramatizarea poveștii cu același nume scrisă de Dorina-Grațiela Aolăriți, publicată la editura Didactica Publishing House în 2016 în cadrul volumului Povești Nemaipovestite. Spectacolul îi poartă pe micii spectatori într-o lume nu foarte indepărtată de a lor, dar care e, totuşi,  o lume în care şi cele mai neaşteptate dorinţe se împlinesc dacă sunt auzite de cine trebuie, o lume în care greşelile sunt încurajate, şi nu blamate, o lume unde învăţăm importanţa diversităţii.

Participând la acest spectacol învăţăm că „important” nu e un cuvânt universal-valabil, că ceea ce e important pentru mine poate fi mai puţin important pentru altcineva, că lumea e plină de milioane de culori frumoase, care aşteaptă să fie descoperite şi că avem nevoie doar de puţină deschidere pentru a le vedea.

HARABABURA ROZ-ALBASTRĂ

de Dorina-Grațiela Aolăriți

dramatizarea: Ana Cucu-Popescu

regia: Kisó Kata Palocsay

scenografia: Forró Ágnes

distribuția: Raluca Mara, Cătălin Filip, Bianco Erdei și Paul Popa

 

 

Mai multe detalii despre programul Mini Reactor puteți găsi pe pagina noastră de facebook – https://www.facebook.com/mini.reactor.5  sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.

Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor

Mini REACTOR este platforma dedicată copiilor și coordonată de regizorul Delia Gavlițchi.

La MiniREACTOR se prezintă spectacole de teatru și teatru de păpuși, dar și spectacole de storytelling, ateliere creative și alte evenimente dedicate celor mici.

Printre colaboratorii MiniREACTOR se numără compania Magic Puppet și compania AnimaArt. 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.