30 decembrie 2016

Premiul Bánffy Miklós acordat regizorului Ferenc Sinkó!

By In Special, Teatru

Consiliul Artistic al Teatrului Maghiar de Stat Cluj acordă Premiul itinerant Bánffy Miklós actorului, coregrafului și regizorului Ferenc Sinkó, pentru realizarea spectacolului #cântecdelebădă (stagiunea 2014/2015).

Premiul itinerant Bánffy Miklós a fost inițiat în anul 1992, de către consiliul artistic al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, cu ocazia aniversării a 200 de ani de existenţă a Teatrului. Consiliul decide anual, prin vot secret, care a fost cea mai bună performanţă artistică a anului care s-a încheiat.

Decernarea premiului, acordat cu sprijinul Galeriei Quadro, va avea loc joi, 29 decembrie, în Sala Studio, la finalul spectacolului #cântecdelebădă.

„Spectacolul e livrat pe adresa publicului ca un mesaj pe Facebook: #hattyúdal/#cântecdelebădă. Deschizi să vezi ce trăsnăi le mai trec prin cap tinerilor regizori şi dai peste minunăţii. Rămâi vrăjit ca în faţa unor vitralii” – scria Adrian Țion.

#cântecdelebădă este pus în scenă Ferenc Sinkó, Noémi Vajna a fost dramaturg şi asistent de regie, scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar costumele de către Gyopár Bocskai, kata bodoki-halmen fiind autoarea muziicii şi a efectelor sonore, iar Tihamér Török realizatorul efectelor vizuale. Din distribuție fac parte actorii: Sándor Keresztes, Csilla Albert, Enikő Györgyjakab / Balázs Bodolai și Kinga Ötvös.

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.