27 februarie 2014

Photo România Festival, ediţia a patra: 40 de expoziţii, 16 workshopuri şi concert Hooverphonic !

By In Esenţial

Ediţia a patra a festivalului Photo Romania Festival se anunţă de excepţie! Organizatorii de la Agenţia Fapte din Cluj-Napoca au pregătit 40 de expoziţii, 16 workshopuri, 6 competiţii, 5 concerte şi 20 de evenimente speciale! Evenimentul va avea loc in 16-25 mai.

„Sediul central” al festivalului va fi Casinoul Centru de Cultură Urbană, după ce ediţia precedentă a fost Grădina Boema, devenită între timp un restaurant şi o terasa de ţinută a Clujului deţinută de un om de afaceri clujean care a restaurat-o la parametrii moderni.

Academia Photo România îşi va deschide porţile la festival pentru aproximazit 500 de fotogri amatori şi prefesionişti.

În premieră pentru Cluj, trupa belgiană de trip-hop Hooverphonic va concerta la Sala Sporturilor în cadrul festivalului! În deschidere vor cânta Robin&the Backstabbers!

„Vrem să oferim conntent, să fim generator de conntent, să încurajăm fotografii locali. Dorim să înfiinţăm un HUB al creativităţii fotografice în Cluj, să coagulăm spuma fotografilor clujeni ca entitate de sine stătătoare” a spus Mihai Cotos, directorul Agenţiei Fapte.

Conferinta de presa PHR 2014 (2)

Organizatorii de la Agentia Fapte propun o editie atractiva a Photo Romania Festival- (c) clujulcultural.ro

Cele 40 de expoziţii vor fi de la calibrul Magnum, agenţia celebră cu care se negociază în prezent o participare la PRF 4, până la debutanţi.

Vrem să scoatem fotografia din centru şi să o ducem în cartiere şi pe malul Someşului, a mai spus Cotos.

Cele 16 workshopuri vor fi conduse de specialişti cum ar fi Ferenc Berko, Oradea, Elena Shumilova, Serbia, Sorin Onişor sau Bogdan Comănescu, Drew Gradner, Bert Stephani, Mihai Moiceanu, Radu Sălcudean, Sebastian Vaida, Roxana Enache sau clujeanul Soos Attila.

Unii dintre aceştia vor avea şi expoziţii interesante.

Academia de fotografie, ca agregator cultural!

Organizatorii doresc să facă din Academia PHR cel mai mare „agregator de educaţie, o chestie serioasă în România”. Înscrierile se fac pe bani dar organizatorii au subvenţionat cât au putut de mult accesul.

Revenind la festival, el va fi împărţit pe arii tematice cu obiectivul de a educa publicul larg pentru a înţelge arta fotografică. Se caută sediu pentru Muzeul Fotografiei, care va exista şi la această ediţie!

Vor exista mai multe zile tematice: Ziua Memoriei, dedicată victimelor comunismului, comemoraţi prin foto şi film, Ziua Timpului, cu o expoziţie de 1200 de ceasuri care vor suna deodată! Va exista Ziua Familiei, Ziua Tehnologiei etc.

Concert Hooverphonic !

În premieră pentru Cluj, trupa belgiană de trip-hop Hooverphonic va concerta la Sala Sporturilor în cadrul festivalului! În deschidere vor cânta Robin&the Backstabbers. Biletele costă între 60 şi 80 de lei şi se găsesc pe biletmaster.ro, iar între 15 martie şi 15 aprilie se vor vinde cu 15 la sută reducere. Bilete se pun în vânzare în 15 martie.

Toţi cei înscrişi în Academia vor avea acces în zona fotografilor la acest show şi vor dialoga cu tour-managerul Hooverphonic. 

Organizatorii au mai anunţat noutăţi pe perioada viitoare pînă la startul festivalului. Bugetul este mai mare ca în 2013, dar organizatorii nu az precizat suma la care se ridică acesta

Text de Tiberiu Fărcaş

editor-coordonator ClujulCultural.ro

 

 

2 Comments
 1. maria manescu 28 februarie 2014

  din viteza, ati uitat sa mentionati perioada in care se desfasoara evenimentul…

  Reply
  • Redactia 2 martie 2014

   aveti dreptate!

   Reply

Leave a Comment