O voce. O lăută. O chitară. Pe scena Colegiului Academic

Muzica Special

Claudia Codreanu şi Costin Soare vin la Cluj-Napoca, cu proiectul O voce. O lăută. O chitară, în cadrul festivalului internaţional Toamna Muzicală Clujeană. Vă aşteptăm miercuri, 12 octombrie, la Colegiul Academic, pentru o seară cu lucrări din creaţia lui John Dowland, José Marín, Agustín Barrios Mangoré, Mario Castelnuovo-Tedesco şi Manuel de Falla.

Recitalul O voce. O lăută. O chitară a fost înregistrat în mai 2012 pentru Radio România Cultural, în cadrul stagiunii muzicale Lunaria, desfăşurată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, fiind de asemenea prezentat publicului din Bușteni, Otopeni, Pitești.

Mezzosoprana Claudia Codreanu şi chitaristul Costin Soare au început colaborarea în vara anului 2010; primul lor proiect, un Recital de muzică spaniolă (Sor, Lorca, de Falla, Tarrega) a putut fi audiat atât de publicul din Bucureşti, cât şi de cel din ţară (Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Focşani, Odorheiu Secuiesc, Râşnov, Cisnădie, Ploieşti, Buşteni, Castelul Bran – Salonul de Muzică al Reginei Maria).

afis-12-octombrie

Ultimul proiect al celor doi muzicieni, intitulat Das Veilchen sau Despre dragoste şi alţi demoni – de la Mozart la Beatles, conţinând lucrări de Mozart, Schubert, Giuliani ş.a., a fost primit călduros de publicul de la Palatul Şuţu, în cadrul celei de-a treia ediţii a „Serilor de chitară”. Un alt proiect inedit, de data aceasta lăuta renascentistă fiind cea care însoțește vocea, este Recitalul de muzică elisabetană cu Sonete de Shakespeare (prezentat publicului la Sighișoara, Târgu-Neamț și Râșnov), în care muzica din timpul Renașterii din Anglia (Dowland, Campion, Jones) se împletește armonios cu versurile marelui poet englez.

Prin această formulă, cei doi muzicieni îşi propun să prezinte publicului meloman lucrări consacrate, urmărind însă şi îmbogăţirea repertoriilor cântate în ţară prin lucrări inedite sau în primă audiţie.

Miercuri, 12 octombrie, ora 19
Colegiul Academic

Serate camerale
O voce. O lăută. O chitară

Claudia Codreanu soprană
Costin Soare lăută/chitară

Lucrări din creaţia lui John Dowland, José Marín, Agustín Barrios Mangoré, Mario Castelnuovo-Tedesco, Manuel de Falla

Cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Toamna Muzicală Clujeană propune o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mediu cultural şi o mai bună cunoaştere a ceea ce are de oferit oraşul Cluj-Napoca în materie de evenimente muzicale, la începutul unei noi stagiuni de concerte, la început de an universitar pentru noii studenţi instalaţi în oraş, cât şi pentru melomanii ce aşteaptă reluarea activităţii Filarmonicii, după vacanţă. Festivalul, susţinut şi organizat de instituţia Filarmonicii timp de jumătate de secol în Cluj-Napoca, marchează în tonuri de sărbătoare fiecare început de toamnă şi demonstrează capacitateta urbei de a oferi acte culturale diverse.
Festivalul Internaţional Toamna Muzicală clujeană este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

PREŢUL BILETELOR
Biletele la concertele din cadrul festivalului au fost puse deja în vânzare, atât online, pe biletmaster.ro, cât şi la agenţia de bilete a filarmonicii care se află la parterul Casei de Cultură. Pe lângă Colegiul Academic, concertele vor avea loc şi la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi la Biserica Piaristă.
Vă reamintim că preţurile biletelor şi abonamentelor la Filarmonica „Transilvania” se modifică începând cu această stagiune. Preţurile sunt următoarele: 25 lei – 13 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari) pentru concertele incluse în abonament; 40 lei – 20 lei reducere (elevi, studenţi şi pensionari), pentru concertele extraordinare, iar abonamentele ajung la 400 lei, respectiv 200 lei cu reducere.
Biletele se pot cumpăra online de pe biletmaster.ro şi de la agenţia de bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 şi cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.
Atenţie: În ziua concertului, agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *