20 aprilie 2017

„Hansel și Gretel”, alături de „Croitorașul cel Isteț” sunt eroii sfârșitului de săptămână la Teatrul de Păpuși „Puck”

By In Actualitate, Teatru

Sala de spectacole a Teatrului de Păpuși „Puck” va găzdui în acest weekend aventurile unor personaje îndrăgite de cei mici. Este vorba de Croitorașul cel Isteț, protagonistul spectacolului cu același nume, și de „Jancsi és Juliska”/„Hansel și Gretel”, după Frații Grimm.

Sâmbătă, 22 Aprilie, de la ora 11.00, vă așteptăm la spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hansel și Gretel”, după Frații Grimm.

Acțiunea începe în momentul în care Hansel și Gretel află că tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică a familiei pentru a-și putea plăti datoriile. Copiii necăjiți sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care vrea să-i ajute să salveze situația, ghidându-i spre  o comoară, moment în care începe o aventură plină de suspans.

Spectacolul se joacă în limba maghiară. Distribuția este formată din Giriti Réka, Csortán Márton, Pünkösti Laura, György László, Kötő Áron și Urmánczi Jenő. Scenariul – Szilágyi Dezső, scenografia – Sandu Marian, păpușile – Virgil Svințiu, muzica: Kötő Áron. Regia este semnată de Varga Ibolya.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

„Croitorașul cel Isteț”, unul dintre cele mai populare titluri ale momentului la Teatrul „Puck”, se va juca pe scena instituției duminică, 23 aprilie, de la orele 11 și 12.30.

Constatând că „nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, croitoraşul pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Cum fapta de vitejie îi era pe măsura staturii, aflat în ipostaza de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi Marele Uriaş, acesta realizează că adevărata lui forţă stă, de fapt, în ascuţimea minţii. Așa că, la întoarcere spre casă, le spune bucuros tuturor celor pe care îi întâlneşte în cale cum „în viaţă nu contează înălţimea, ci contează isteţimea!”.

Rolurile sunt interpretate de Iulia Dinescu și Robert Gutunoiu, iar regia este semnată de Emilia Nechita.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

 Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.