18 septembrie 2017

Echipa filmului “Breaking News” pleacă în caravană. Vin la Cluj Dorin Andone, Voica Oltean și Iulia Rugină

By In A 7-a, Esenţial, Special

Filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, ajunge pe marile ecrane din România din 29 septembrie. Înainte de premieră, echipa filmului va pleca într-o caravană prin țară.

Breaking News, însoțit de regizoarea Iulia Rugină, actrița Voica Oltean și actorul Dorin Andone, va ajunge în Cluj,  joi, 28 septembrie. Proiecția va avea loc la Cinema Victoria, la ora 19.30, iar la final echipa va rămâne pentru o discuție cu publicul.

După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. Ce alegi să redai din viața unui om? Cum își vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria? 

 

„A fost primul film la care nu am ieșit din sală. De obicei ziceam că mă duc la toaletă și nu mai intram. Nu suportam să mă văd. La Breaking News am stat până la final.”, povestește Andi Vasluianu.

„Povestea nu este atât de mult despre jurnalism cât despre ce se întâmplă într-un om când trăiește un accident de genul ăsta.”, spune actorul, care a apărut în mintea scenaristelor abia la ultimele rescrieri ale acenariului la care au lucrat mai bine de 10 ani. „Sună așa romantic și frumos: cum ai stat 10 ani alături de scenariul ăsta, dar n-a fost tot timpul o iubire între mine și scenariul ăsta, au fost momente în care m-a chinuit destul de tare. Dar odată ce am găsit varianta asta, ultima, lucrurile au luat-o într-o direcție clară.”, povestește Iulia într-un interviu pentru AARC. “Am simțit că povestea s-a maturizat odată cu noi, am crescut împreună.”, mai spune Iulia.

Autoarele scenariului, rescris de-a lungul timpului, sunt Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, iar scenografia, de Andreea Popa. Alături de Andi Vasluianu și Voica Oltean, aceasta din urmă recompensată pentru primul ei rol cu Mențiunea specială a Juriului la Karlovy Vary, joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru.

Filmul este o coproducție Hai-Hui Entertainment, în co-producție cu Libra Film Productions. Producătorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu și Bogdan Crăciun.

***

Breaking News este distribuit în România de Transilvania Film, din 29 septembrie. El va intra în cinematografe din București, Cluj Napoca, Sibiu, Târgu Mureș, Baia Mare, Bistrița, Arad. Timișoara, Lugoj, Deva, Craiova, Târgu Jiu, Brașov, Pitești, Ploiești. Buzău, Botoșani, Suceava, Gura Humorului, Iași, Piatra Neamț, Onești, Vaslui, Bârlad, Focșani, Adjud, Mărășești, Odobești, Brăila, Slobozia, Constanța.

Pagina de Facebook: Breaking News-The Movie

www.transilvaniafilm.ro | www.facebook.com/TransilvaniaFilm

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.