Ce artiști români de calitate vor concerta la Smida Jazz Festival #2

Cooltura Esenţial

Un jazz bun românesc ai șansa să asculți în frumoșii munți Apuseni, în cadrul celei de a doua ediții a Smida Jazz Festival, care va avea loc în perioada 25-27 august 2017. Pe lângă trupe valoroase din străinătate, organizatorii mizează și pe artiști autohtoni valoroși.

Clujulcultural.ro a fost partener media de la prima ediție a acestui frumos și inedit festival, unicul de acest gen din Transilvania și din Parcul  Național Apuseni. Anul trecut au fost două zile minunate, cu vreme bune, cu puțină ploaie, din fericire, si cu un jazz de foarte bună calitate. Citiți relatările AICI și AICI.

Citește și:

6 trupe străine de calitate pe care trebuie să le vezi la ediția a doua a Smida Jazz Festival

Organizatorii au stabilit  trei capete de afiș: GoGo Penguin – Marea Britanie (în premieră în România), Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz – Norvegia și Tingvall Trio – Germania.  Vor mai urca pe scenă  Eric Vloeimans’ Gatecrash – Olanda, The Kandinsky Effect – Franța și Sickpicnic – Ungaria. 

Cine sunt artiștii români care vor concerta la Smida:

 JazzyBIT sunt un trio eclectic format din Teodor Pop – pian, claviaturi (premiul pentru cel mai bun pianist, concursul memorial “Iuliu Merca”), Mihai Moldoveanu – bas (mai cântă alături de Alexandrina ș.a.) și Szabó Csongor-Zsolt – tobe (premii la concursuri de percuție). Influențele rock, blues și funk ale fiecărui membru influențează jazz-ul clasic, ducând într-un mod energic și tumultuos către crearea stilului “loud jazz”.

După ce, în 2014, s-au intersectat cu bolta cerească și au atins cerul, prin albumul “Touch the Sky”, în 2016 au trecut dincolo de orizont, prin “Horizon”.

 

Iordache își descriu muzica drept “free funk”, un ținut unde compoziția și improvizația sunt dirijate de legile șansei.

Cu ajutorul saxofonului lui Mihai Iordache, chitarei lui Dan Mitrofan, orgii lui Adi Stoenescu (care și-a făcut magia și în prima ediție a Smida Jazz Festival, în cadrul Arcuș Trio) și bateriei lui Tavi Scurtu, iordache depășește zona jazz-ului clasic cu lejeritate, brodând pe acesta cool jazz, nu jazz, exotica și lounge funk. În ritmul propriu al naturii, piesele se vor lega întâi între ele, apoi cu munții, brazii, norii, pentru ca în final să facem parte dintr-un tablou complet.

Trompetre.

 Trompeta lui Petre Ionutescu, inițiatorul proiectului, va zugrăvi povestea naturii smidiene, împreună cu instrumentele de percuție ale lui Sergiu Catană, respectiv chitara și electronicele lui Gabriel Almași. Vizualizați “Lumina Lunii”, ascultați “Ecouri” și lăsați-vă sufletele duse de visare, căci reprezentația lor va depăși sfera muzicală, oferindu-ne o experiență deosebită, compusă din ambiental, experimental și autohton.

Copiii sub 14 ani au acces liber. La festival se campează, în zonă va fi amenajat şi un food court, baruri și o parcare.

Despre bilete:

Abonamentele asigură accesul la concertele și activitățile ce alcătuiesc programul festivalului, pe întreaga durată a acestuia, între 25 și 27 august, adică pe parcursul a 4 zile și 3 nopți. Până în 20 august, prețul unui abonament este de 99 de lei, iar între 21 și 25 august va fi de 119 lei.

Abonamente festival: 99 de lei

Bilete pe zi: 45 de lei/zi + opțiunea de a cumpăra pe zile diferite

Abonamente camping: 35 de lei

Abonamentele pot fi cumpărate atât on-line: www.eventbook.rowww.biletmaster.ro și www.eventim.ro, cât și off-line: librăriile Humanitas și Cărturești din țară, Orange și Vodafone, cinematograful Florin Piersic, Agenția Teatrală, Wens Tour (Agenția Eroilor) – Cluj-Napoca.

Un interviu bun cu directorul artistic al Smida Jazz Festival, Răzvan Scurtu puteți citi AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *