„Vrăjitorul neîndemânatic”, un spectacol pentru copii la Teatrul Maghiar

Actualitate Teatru

Teatrul Maghiar de Stat începe anul 2016 cu premiera spectacolului pentru copii Vrăjitorul neîndemânatic de Pál Békés, regia László Béres. Premieraa avut loc vineri, 15 ianuarie, ora 19.00, Sala Mare, iar următoarea reprezentaţie este programată duminică, 17 ianuarie, ora 11.00.

Spectacolul vorbeşte despre aventurile vrăjitorului neîndemânatic, Bondar Fitzhuber, și ale băiețelului Elias Tobias şi se adresează întregii familii.

ketbalkezes_varazslo_prb_bi-2525

Regizorul László Béres a declarat că în era informației digitale în care trăim, dominată de gândirea pragmatică, este important să credem în miracole. În felul acesta le deschidem calea spre a se întâmpla. Protagonistul Róbert Laczkó Vass a adăugat că toate personajele cu care vrăjitorul și băiatul se întâlnesc pe parcursul aventurilor lor, cu toate că la prima vedere par niște oameni obişnuiţi, poartă magia cu ei. Spectacolul vorbește despre căutarea poveștii şi a miracolului din viaţa fiecăruia dintre noi.

Compozitorul Tibor Cári semnează muzica originală, care face o trecere prin multiple genuri și se bazează pe personalitatea actorilor. În ton cu tema spectacolului, publicul se va putea bucura de trucurile magice pregătite de către magicianul Belloni (Béla Ledniczky). La realizarea spectacolului au mai contribuit: Csaba Csíki (decorul), Andrea Ledenják (costumele) și Ferenc Sinkó (coregrafia).

Rolul băiețelului care pornește în căutarea poveștii este interpretat de Gellért Ábrahám, un tânăr de 12 ani, iar personajele magice care trăiesc pe strada Nimb Bartolomeu sunt jucate de Attila Orbán, Nóra Szélyes, Réka Csutak, Ervin Szűcs, Csaba Marosán, Sándor Keresztes, Melinda Kántor, Csilla Albert, Loránd Farkas, András Buzási, Alpár Fogarasi, Éva Imre, Júlia Laczó.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30’ înainte de spectacol).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *